23 Ocak 2017 13:54

CHP Meclisin toplanması için Meclis Başkanlığına başvurdu 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanlığına bir dilekçe vererek Meclis’in toplantıya açılmasını talep etti.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanlığına bir dilekçe vererek Meclis’in bugün toplantıya açılmasını talep ettiklerini belirterek, “Meclis tatil kararı yok hükmündedir. Meclis Başkanlığının acilen bu konuda bir karar vermesini ve Meclis’i bugün açarak bu yanlıştan dönülmesini, suç işleyen milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunmasını bir kez daha talep ediyoruz” dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanlığına bir dilekçe vererek Meclis’in bugün toplantıya açılmasını talep ettiklerini belirterek şöyle dedi:

“Meclis’imizin toplantı yeter sayısı milletvekili sayısının 3’te 1’idir yani 184 kişidir.

Dünkü AKP Grup önerisinde CHP’nin görüşmeler bittikten sonra yoklama talep etmesi üzerine yapılan oylamada, yoklamada iktidar partisi milletvekillerinden 157’sinin elektronik sistemle oy kullandığı, 9’unun da oy pusulası gönderdiği belirlenmiştir.

‘5 AKP MİLLETVEKİLİ MÜKERRER OY KULLANMIŞTIR’

Sisteme 157 milletvekili girmiş, 9 milletvekili de oy pusulası göndermiştir. Yaptığımız incelemede 5 AKP milletvekilinin aynı zamanda hem elektronik sisteme girdiği hem de yazılı pusula gönderdiği tespit edilmiştir. Dolayısıyla 5 AKP milletvekili mükerrer oy kullanmıştır. Bu mükerrer oylar düşüldüğü zaman toplantı yeter sayısının o anda 161 kişide kaldığı çok açıkça görülmektedir.

Dolayısıyla toplantı yeter sayısının Meclis’te bulunmadığı görülmektedir.

‘ALINAN TATİL KARARI SAKATLANMIŞTIR’

Alınan tatil kararı sakatlanmıştır. Bu karar yok hükmünde bir karardır. Sahte oylarla mükerrer oylarla tanzim edilen bir kararın geçerliği yoktur.  Ne yazık ki Meclis iradesi bir kez daha AKP’nin böyle Ali Cengiz oyunlarına kurban edilmiştir.

Yok hükmünde olan bir kararla Meclis tatilde farz edilemez. Meclis tatil kararı yok hükmündedir.

Meclis Başkanlığına bugün yapmış olduğumuz başvuruyla 23 Ocak 2017 Pazartesi yani bugün Meclis’in daha önceki alınmış olan kararı çerçevesinde toplanmasını talep ettik.

‘MÜKERRER OY KULLANAN MİLLETVEKİLLERİ HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMASINI BUGÜN TALEP ETTİK’

Ve ayrıca Meclis Başkanlığından İçtüzüğümüzün 13. Maddesine göre usulsüz yapılan bir oylama sonucu ortaya çıkan durumun düzeltilmesi amacıyla da Başkanlık Divanının toplanarak karar alınmasını ve mükerrer oy kullanan milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunmasını bugün talep ettik.

Genel seçimlerde ya da belediye seçimlerinde ya da referandumda oy kullanma alanına gidip oyunuzu kullandıktan sonra mükerrer oy kullanırsanız yani tekrar oy kullanırsanız bunun cezası 3 yıldan 5 yıla kadar hapistir.

Meclis şu anda alınmamış bir tatil kararı üzerine yürümektedir. Meclis bugün de yarın da çalışması gerekmektedir.

Meclis Başkanlığının acilen bu konuda bir karar vermesini ve Meclis’i bugün açarak bu yanlıştan dönülmesini suç işleyen milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunmasını bir kez daha talep ediyoruz.”

Gök, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“Hüseyin Avni Coş hakkında pasaportunun iptal edildiğine yönelik iddialar var, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Gök, “Anlaşılıyor ki Sayın Coş ile ilgili de önemli iddialar var” dedi.

‘BİREYSEL  BAŞVURULARIN ÖNÜNÜ KESMEK’

Son çıkan KHK’lara ilişkin soruya da Gök, “Bu süreç ile ilgili komisyon kurulması, olağanüstü hal komisyonu kurulmuş. Bu komisyonun kurulma nedeni Anayasa Mahkemesine yapılan ve sayıları 80 bin mi 100 bin mi olduğu şu anda tahmin ettiğimiz bireysel  başvuruların önünü kesmek. Yani Anayasa Mahkemesi bu konuda sıkışmış durumda, başvurulara cevap verebilecek bir kapasiteyi şu anda Anayasa Mahkemesi oluşturabilmiş değil. Dolayısıyla bu olağanüstü hal ile ilgili itirazları inceleme komisyonu Anayasa Mahkemesine yapılacak başvuruların engellenmesi amacıyla oluşturulmuş bir komisyon olarak gözüküyor” yanıtını verdi.

‘CHP’NİN REFERANDUM HAZIRLIKLARI’

CHP’nin referandum hazırlıklarına ilişkin soruya da Gök, “Çok yoğun bir çalışma yürütülüyor” diyerek şöyle devam etti:

“Anayasa değişikliğine Türkiye’deki yaşayan yurttaşlarımızın katılımı ve özellikle hangi nedenlerden dolayı ‘hayır’ deneceği konusunun iyi anlatılması konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü ifade edeyim.

‘YÜZ YÜZE KAMPANYA’

İl başkanlarımızı toplayacağız, Parti Meclisimizi toplayacağız ve herkes her yerde olacak. Sokaklarda, caddelerde, köylerde, evlerde olacak şekilde CHP örgütlenmesini yapıyor. Bire bir yurttaşlarımızla yüz yüze bir kampanyayı yürütmek suretiyle ve Meclis’te yaşadığımız bu oy skandallarını dikkate alarak özellikle sandık güvenliğini düşünen bir anlayışla herkesi sandıklara sahip çıkarak ve oyların değiştirilmesini önleyen bir anlayışla büyük bir örgütlenmeyi planlıyor ve yapıyoruz.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de iki aile arasında çatışma: 2 ölü 9 yaralı

SONRAKİ HABER

Ara Dinkjian Caz Tatili’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa