23 Ocak 2017 13:23

Hizmet-İş özel sözleşmeli personel uygulamasına karşı çıktı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan hükümetin taşeron işçiler konusundaki fikirleriyle uyuşmadıklarını söyledi.

Paylaş

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, özel sözleşmeli personel uygulamasının çalışanların toplu sözleşme haklarının, ikramiye haklarının elinden alınması için bir yöntem olduğunu belirterek, Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz krizine rağmen hala bu anlayışın devam ettirilmesini anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Hizmet-İş Sendikası, kuruluşunun 39'uncu yıldönümü nedeniyle Kundu'daki Adalya Otel'de toplantı düzenledi. 

Basın toplantısında konuşan Arslan Mahmut Arslan, Maliye Bakanı başta olmak üzere Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı'nın taşeron işçiler konusundaki fikirleriyle uyuşmadıklarını söyledi. Hükümet yetkililerinin bu yaklaşımların kendilerini üzdüğünü ve tedirgin ettiğini dile getiren Arslan, şöyle devam etti: “Biz üyelikleri yaparken onlara toplu sözleşme hakları olduğunu, kıdem tazminatları, izin haklarının olduğunun altını çizdik.Biz bu arkadaşlarımıza bu istikamette bir hedef koyarken, hükümetimiz hiç de bizim hesabımızda olmayan bir düzenleme ortaya çıkardı. Bu da özel sözleşmeli personel çalışmasıdır."

'HÜKÜMETİN BAŞKA YERDE DURMASI BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR'

Özel sözleşmeli personel uygulamasının aslında çalışanların emek haklarının, toplu sözleşme haklarının, ikramiye haklarının elinden alınması için bir yöntem olduğunu anlatan Mahmut Arslan, Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz krizine rağmen hala bu anlayışın devam ettirilmesini anlamanın mümkün olmadığını kaydetti. Arslan, "Biz yeni hükümetten özel sözleşmeli personel uygulamasından vazgeçmesini beklerken, yeni hükümetin de aynı noktada olduğunu hissediyoruz. Hükümetin taleplerimizin ne anlama geldiğini iyi anlaması gerekiyor. Hükümetimizin başka bir yerde durmuş olması açıkçası bizi endişelendiriyor." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

2016'da Bölge illerinde 46 bin 292 hak ihlali yaşandı

SONRAKİ HABER

'Kadir Güntepe, Beytüşşebap'ı açık cezaevine çevirdi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...