23 Ocak 2017 12:57

İhraç edilen akademisyenler odalarını yalnız boşaltmadı

Ege Üniversitesinde OHAL’le ihraç edilen akademisyenler odalarını boşalttı. Öğrenciler ve üniversite bileşenleri akademisyenleri yalnız bırakmadı.

Paylaş

Ege Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve idari personeli, barış istedikleri için ihraç edilen akademisyenleri okullarındaki son anlarında da yalnız bırakmadı.

Bir önceki OHAL KHK'si ile akademiden ihraç edilen Ege Üniversitesinin farklı fakültlerinden akademisyenler, bugün odalarını boşaltmaya başladı. Edebiyat Fakültesinden Zerrin Kurtoğlu, Nilgün Toker, Melek Göregenli, Serdar Tekin ve Lülüfer Körükmez odalarını boşaltmak için fakülteye geldiklerinde kendilerini bekleyenlerle karşılaştı.

Dersleri olmamasına rağmen okula gelen çok sayıda öğrenci ile akademisyen ve idari personel, ihraç edilen barış imzacısı akademisyenleri kapıda alkışlarla karşıladı. Hocalarının odalarını boşaltmasına yardım eden grup bir taraftan da 'Bu kapı sizlere hep açık. Geçici olarak buradan ayrılıyorsunuz. Sizler geri geleceksiniz. Odalarınızı neden tamamen boşaltıyorsunuz?' dediler. Öğrenciler, hocalarına ait kitapları da imzalattı. Öğrenciler, akademisyenler ve idari personel, barış imzacısı hocaları okuldan ayrılırken alkışlarla uğurladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

 ‘Vatandaşlarımız kazara yangın çıkarıyor canları sağ olsun'

SONRAKİ HABER

Cezaevi yangınında bir çocuk daha hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa