23 Ocak 2017 12:53

Darbe girişimi sanığı erler, el Bab’da operasyondaymış

Darbe girişimi gecesi havalimanını işgale gittikleri gerekçesiyle yargılanan askerlerin duruşması başladı.

Paylaş

Darbe girişimi gecesi Sabiha Gökçen Havalimanını işgale gittikleri gerekçesi ile 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan 28’i tutuklu 34’ü tutuksuz toplam 62 askerin yargılanmasına başlandı. Mahkeme Başkanı, duruşmaya gelmeyen ve tutuksuz yargılanan bazı erlerin el Bab operasyonuna katıldıklarını, bu nedenle onlara tebligat yapılamadığını belirtti.

4 AYRI SUÇTAN CEZA İSTENİYOR

62 sanıklı davanın ilk duruşması, Silivri Cezaevi Yerleşkesinde bulunan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmaya tutuklu yargılanan 28 rütbeli asker ile tutuksuz yargılanan 34 erden 15’i katıldı. Sanıkların kimlik tespiti yaklaşık 1 saat sürdü. Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, tutuksuz yargılanan erler için görev yaptıkları Nurettin Baransel Kışlası 2. Zırhlı Tugayına tebligat çıkardıklarını, gelen yanıtta tebligat çıkarılan erlerin bazılarının el Bab operasyonuna katıldıkları için yurt dışına gittikleri, sınır dışına tebligat yapılamayacağı için duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanıklara ikinci tebligatın yapılmadığını söyledi. Başkan Ali Öztürk, daha sonra iddianameyi okumaya başladı.

Rütbeli 28 askerin tutuklu, 34 erin tutuksuz yargılandığı iddianamede sanıkların tümü için 4 ayrı suçtan ceza isteniyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Evimizde oturup ölümü mü bekleyelim!

SONRAKİ HABER

 ‘Vatandaşlarımız kazara yangın çıkarıyor canları sağ olsun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...