23 Ocak 2017 10:40

‘İlknur zor zamanlardaki güler yüzüyle hala yol gösteriyor’

Evrensel gazetesi ve KHK ile kapatılan Hayatın Sesi televizyonunun çalışanı, Belgeselci İlknur Yılmaz, ölümünün birinci yılında anıldı.

Paylaş

Belgeselci İlknur Yılmaz, ölümünün birinci yılında Ankara’da anıldı. Evrensel gazetesi ve KHK ile kapatılan Hayatın Sesi televizyonundan çalışma arkadaşları, sevenleri ve ailesi İlknur Yılmaz’ın 12 Eylül cuntasının zor koşularında bile mücadeleden vazgeçmediğini, hala güler yüzü ve inadıyla yol gösterdiğini söyledi.  

Sinetopya’da düzenlenen anmada İlknur Yılmaz’ın kamera arkasında kadınlarla hazırladığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Çekim hataları sırasındaki komik anlardan oluşan görüntülerde İlknur Yılmaz yine sevenlerin güldürdü. Ardından yapılan konuşmalarda ise duygu dolu anlar yaşandı. İlk olarak söz alan Emek Partisi Ankara İl Başkanı İlke Işık, “İlknur’un 12 Eylül’e dair anlattığı olayların benzerlerini yaşıyoruz. Bugün darbe girişimi sonrasında yaşadıklarımız onun “Eylül’de bile gülmek” belgeselindekiler gibi. O 12 Eylül ve sıkıyönetim koşularında bile nasıl mücadele edileceğinin bir yolunu bulmuştu. Biz de sokaklarda insanların katledildiği böylesi bir dönemde mücadele etmenin yolunu bulacağız” dedi.

Belgesel çalışmalarındaki arkadaşlarından Şükran Şankazan da Yılmaz’ın inanılmaz bir inadı olduğunu anlattı. Yılmaz’ın her şeyin kötü olduğu zamanlarda “şunu yapabiliriz” diyerek yol gösterdiğini dile getiren Şankazan, İlknur Yılmaz’la 12 Eylül sonrası tanıştığını söyledi. Şankazan, “Birbirimizi çok sevdik. Birbirimizin aklında geçenleri duyuyor gibiydik” dedi.

Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi Cem Gurbetoğlu ise Hayat TV’nin kuruluş döneminde birlikte çalıştıklarını anlattı. Gurbetoğlu, “1’er TL toplayarak televizyonumuzu kuracağız demiştik. Biz ne zaman yapamayacağımızı düşünsek o ‘Biz bu insanlardan 1 TL borç aldık, yapacağız’ diyerek bizi cesaretlendirir, teşvik ederdi. Televizyonun kapatıldığını görseydi üzülmez, nasıl bir yol bulunsa diye hırsla uğraşırdı. Bir şey yoktan nasıl var edilir, insanlar nasıl sevilir, nasıl güvenilir en iyi ondan öğrendik” diye konuştu.

HER HATIRLAYIŞIMDA GÜLÜMSÜYORUM

Sinetopya’dan belgesel yapımcısı, yönetmen Fatin Kanat da, İlknur Yılmaz’ın kendisinin de gülümsenerek ve güzelce anılmak isteyeceğini söyledi. Yılmaz’ın “Eylül’de bile Gülmek” belgeselini hatırlatan Kanat, bugün ülkenin o dönemden daha zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Kanat onu her hatırladığında herkesin içinin hoş bir gülümseme ile dolduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

{{270761}} 

ÖNCEKİ HABER

İlhan Cavcav'a veda

SONRAKİ HABER

'Cumhurbaşkanı ‘Hayır’ çıkarsa kabul edeceğini açıklasın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...