23 Ocak 2017 09:23

Dominik'te yolsuzluk eylemi: Hırsızlardan bıktık!

Odebrecht firmasının dağıttığı milyonlarca dolarlık rüşvet, Dominik Cumhuriyeti'nde protesto edildi. Hedefte rüşvetçi devlet yetkilileri vardı.

Paylaş

Brezilya merkezli Odebrecth isimli inşaat şirketinin Latin Amerika’nın birçok ülkesinde devlet ihaleleri karşılığı yetkililere milyonlarca dolar rüşvet dağıttığı ortaya çıktı. Bu ülkelerden biri olan Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti’nde binlerce kişi “yolsuzluğa” karşı yürüyüş yaptı. 

Geniş Cephe, Komünist Emek Partisi gibi çok sayıda siyasi parti, kitle ve gençlik örgütlerinin çağrısıyla başkent Santo Domingo’da dün bir araya gelen binlerce Dominikli “Cezasızlık daha fazla yolsuzluk demektir” dedi. “Hırsızlardan bıktık” dövizleri taşıyan Dominikliler rüşvete karışan tüm yetkililerin tek tek ortaya çıkartılmasını, kamuoyuna açıklanmasını ve cezalandırılmasını talep etti. Yürüyüşte Devlet Başkanı Danilo Medina da protesto edildi. 

ABD’de yaşayan Dominikliler de aynı dakikalarda New York kentinde eylem yaparak Santo Domingo’daki yürüyüşe destek verdi. 

2001’DEN BU YANA RÜŞVET DAĞITIYORLARMIŞ

Odebrecht inşaat şirketinin Dominik Cumhuriyeti’nde aldığı ihaleler için 2001’den bu yana toplam 92 milyon dolar rüşvet dağıttığı ortaya çıktı. Şirket, mahkeme kararıyla 182 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Ancak Dominik halkı rüşvetçi devlet yetkililerinin cezalandırılmasını istiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder gözaltına alınıp bırakıldı

SONRAKİ HABER

Evrensel Basım Yayın: Yayıncılığımıza devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...