23 Ocak 2017 09:08

İşten atılan Senkromeç işçileri direnişe başladı

İzmir Çiğli’de bulunan Senkromeç fabrikasında çeşitli gerekçelerle işten atılan işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

Paylaş

Çeşitli gerekçelerle işten atılan Senkromeç işçileri fabrika önünde direnişe başladı. İşçiler, fabrika önünde yaptıkları eylemle işverenden işe iadelerini ve eksik maaşlarının ödemesini istedi.

İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Senkromeç fabrikasının yönetimi bir süredir yaşadığı ekonomik krizi gerekçe göstererek hem işçilerin maaşlarını ödemiyordu hem de işçileri alacaklarını vermeden işten çıkarıyordu. Son olarak geçen hafta 33 işçinin işten çıkarılmasıyla birlikte başlayan süreç işçilerin iş bırakması ile devam etti. İşçilerin iş bırakması üzerine ise işveren işçi çıkarmaya devam etti ve toplamda işten çıkarılan işçilerin sayısı 113'e ulaştı. Fabrikada şu anda az sayıda işçi üretim yapıyor.

İşten atılan işçiler, üyesi oldukları Birleşik Metal İş İzmir Şubesi ile birlikte fabrika önünde direniş başlattı. İşten atılan çok sayıda işçi fabrika önüne gelerek 'İşgal Grev Direniş', 'İş Ekmek Yoksa Barış da Yok', 'Ölmek Var Dönmek Yok', 'Birleşen İşçiler Asla Kaybetmez',  'Direne Direne Direnişle Zafere' ve 'Senkromeç İşçisi Köle Değildir' sloganlarını attı.  Eyleme içerideki sendika üyesi işçiler de katıldı.

İŞÇİLERE SENDİKADAN İSTİFA ET BASKISI

İşçiler burada açıklamada bulunan BMİS İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, 'İki elimiz yakalarında olacak. Kimsenin işçilere 'İstifa edenler gelip çalışmaya devam etsin' deme hakkı yok. Pabuç bırakmayacağız. Bu yaptıkları oyun bozulacak. Hepsinin hesabı sorulacak.  İşveren kendi kendine müşterilerine kötü görüntü veriyor. Şu anda şirketin müşterisi olan fabrikalara, uluslararası kuruluşlara bu süreci taşıyacağız. Siz iyi niyetli bir şekilde tekrar iş başı yapıp çalışmışsanız, fabrikanın bacası tütsün, müşteriler gelsin demişseniz bu şekilde kapının önüne konulamazsınız. Direniş, hem sizlerin işe alınana hem de maaşlarınızın tamamı ödenene kadar devam edecek' dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık: Valilerin pasaportlarının tahdidi söz konusu değil

SONRAKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder gözaltına alınıp bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...