23 Ocak 2017 08:29

'Tek adam rejimini halkın birliği engeller'

Emek Partisi Ankara İl Örgütü, Anayasa değişikliğine ilişkin Mamak ve Keçiören’de halk toplantıları düzenledi.

Paylaş

Emek Partisi Ankara İl Örgütü, Anayasa değişikliğine ilişkin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Ankara’da bir dizi panel ve etkinlik gerçekleştirmeye başladı. Mamak ve Keçiören’de düzenlenen etkinliklerde, tek adam rejimini getiren Anayasa değişikliğini halkın birliğinin engelleyebileceği vurgulandı.

Emek Partisi Keçiören ve Mamak İlçe Örgütlerinde parti üye ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, Anayasa değişikliği paketi masaya yatırıldı. Kamu yönetimi ve siyaset bilimi uzmanı Onur Bakır, yaptığı sunumlarda Anayasa değişikliğinin OHAL koşullarında, derin bir ekonomik, toplumsal ve siyasi kriz eşliğinde gündeme getirildiğini kaydetti. Anayasa değişikliğinin halka sorulmadan hazırlandığını belirten Bakır, değişiklik ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tek adam rejimi” hayalinin yaşama geçirilmek istendiğini söyledi. 

Değişiklik paketinde yer alan maddelerin tek tek incelendiği etkinliklerde, Anayasa değişikliğine karşı nasıl bir çalışma yürütülmesi gerektiği de tartışıldı. Basit bir “evet”-“hayır” kamplaşmasından kaçınılması gerektiği vurgulanırken; halkın ve emekçilerin birliğini, güncel ve demokratik taleplerini merkeze koyan bir “hayır” çalışmasına ihtiyaç olduğu ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vali Coş'un avukatı: Tüm haberler yalandır

SONRAKİ HABER

Bakanlar Kurulu Binali Yıldırım başkanlığında toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa