23 Ocak 2017 08:29

Vali Coş'un avukatı: Tüm haberler yalandır

Adı 'FETÖ' incelemesinde geçtiği ve pasaportunun iptal edildiği öne sürülen Sakarya Valisi Coş'un avukatı iddiaları yalanladı.

Paylaş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un avukatı Erhan Dursun, müvekkilinin adının 'FETÖ' incelemesinde geçtiği haberini yalanladı. Dursun, Coş'un pasaportunun iptal edildiği iddiasının doğru olmadığını belirtirken yargıya başvuracaklarını dile getirdi.

Avukat Erhan Dursun, Devlet Denetleme Kurulu'nun 'FETÖ' araştırması kapsamında aralarında müvekkili Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un da bulunduğu 5 valinin Bank Asya'da hesaplarının olduğu, Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptıkları, valilerin pasaportlarının iptal edildiği yönündeki habere ilişkin açıklama yaptı.

Dursun, bu konudaki iddiaları yalanlarken şöyle dedi: "17/25 Aralık sonrasındaki duruşu belli olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da yaptıkları ortada olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a zaman zaman yapılan medya saldırılarının sonuncusunu bugün gördük. Aslı astarı olmayan haberlerle algı oluşturmaya çalışanlara yasalar karsısında gereken cevap verilecektir. Duruşu her zaman net olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u karalamak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. İlgili tüm haber metinleri yalandır. Sayın müvekkilimin yurt dışına çıkışını engelleyecek herhangi bir husus sözkonusu değildir. Sayın valimizle ilgili sonuç alamayacakları da ortadadır. Sayın valimizi yıpratma amacıyla aslı olmayan içeriklere ilişkin içerik engellemelerine başvuracağımız gibi tazminat yoluna da başvuracağız."

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberi 'Bu 'Coş'ku şüpheli' başlığıyla yayımlanmıştı. Evrensel de haberi Cumhuriyet'i kaynak göstererek kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgili 4 kişi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

'Tek adam rejimini halkın birliği engeller'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...