Schneider işçileri de grev yasağını dinlemedi

Schneider Elektrik İzmir ve Manisa işçileri, grev yasağına rağmen bu sabah üretim yapmadı.

23 Ocak 2017 06:29
Paylaş

Grevleri, işverenler ve hükümet tarafından yasaklanan Schneider Elektrik İzmir ve Manisa işçileri, yasağa rağmen bu sabah üretim yapmadı. Talep ettikleri şekilde TİS sonuçlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten işçiler, emek güçlerine de destek çağrısı yaptı.

Birleşik Metal İş Sendikası ile Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasındaki devam TİS görüşmleri kapsamında sendika grev kararını geçtiğimiz Cuma günü hayata geçirdi ancak işçilerin grevi aynı gün öğlen saatlerinde Bakanlar Kurulu'nun kararı ile 60 gün ertelendi.

TİS kapsamında bulunan Schneider Elektrik'in İzmir ve Manisa fabrikalarındaki yüzlerce işçi erteleme kararına uymayarak Cuma günü iş başı yapmamıştı. Bu sabah da mesai saatinin başlaması ile birlikte fabrikaya gelen işçiler ise sendikanın da aldığı kararı uygulamaya devam ettirerek üretim yapmadı. Tezgahlarının başına geçen işçiler makineleri çalıştırmadı. İşçiler, TİS'in talep ettikleri şekilde imzalanana kadar eylemlerini eylemlerine devam ettirmekte kararlılar. Öte yandan işçilerin verdiği bilgilere göre, şefler bantları gezerek görüntü kaydı alıyor.

'İŞİMİZİ SEVİYORUZ AMA...'

Yasağa uymayarak iş başı yapmayan Schneider Elektrik'in Çiğli Organize Sanayi Fabrikasındaki işçileriyle konuştuk. İşçiler, patronlarının en başından beri grev erteleme kararını biliyor gibi hareket ettiğinin altını çizerek "Bu erteleme kararı işçilere, hükümetin bir kez daha kimin yanında olduğunu gösterdi. Hepimizin moral motivasyonu iyi. Hepimiz sendikal disiplinle hareket ediyoruz. Sendikanın aldığı karar bizim açımızdan önemli. Biz işimizi kaybetmek istemiyoruz. İşimizi de işyerimizi de seviyoruz ama istediğimizi almak için de  gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğiz. İşvereni, talep ettiğimiz sözleşme maddelerinin altına imza atmaya çağırıyoruz yoksa eylemimiz devam edecek" dedi.

'BÜTÜN İŞÇİLERİN KAZANIMI OLACAK'

Emek ve demokrasi güçlerine de çağrı yapan işçiler şunları söyledi: "Tek başımıza kaldığımız zaman kaybetme ihtimalimiz yüksek ama bir arada hareket ettiğimiz sürece, işçilerin birliği üzerinden kazanmamız daha rahat olacaktır, arkalarında hükümet de bütün sermaye güçleri de olsa. Destek, sadece fabrikamızın olduğu yerlerle sınırlı kalmamalı bütün işyerlerinde, fabrikalarda olmalı. Bizim kazanımımız hem işverenlere hem de hükümete karşı bütün işçilerin kazanımı olacaktır. Ortak mücadele ile hem iktidara hem de sermayeye bir gözdağı vermemiz gerekiyor. Birleşik Metal İş, şu anda bu ateşi yaktı umarız zaferle sonuçlanır. Bu ateş diğer emek örgütlerine de bir yol çizer. Biz mücadele ateşini yaktık. Bu ateş hepimizi ısıtmaya yeter, bu ateş karşımzda olan herkesi de yakmaya yetecek güçte."  (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kulp Belediyesi'ne kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Gazeteciye 27 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...