22 Ocak 2017 18:21

Darbe Komisyonu, Akar ve Topbaş'tan yanıt bekliyor

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Selçuk Özdağ, Genelkurmay Başkanı Akar ve Kadir Topbaş'tan yanıt beklendiğini söyledi.

Paylaş

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Vekili, AKP Milletvekili Selçuk Özdağ, 28 Aralık'ta soru gönderilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanıt gönderebileceğini tahmin ettiğini, İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş'tan da cevap beklendiğini söyledi.

Taslak raporu beklenen 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun son durumu hakkında T24’ün sorularını yanıtlayan Özdağ, CHP, MHP ve HDP’nin eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlara yazılı soru göndermediklerini, bu nedenle görevlerini yapmadıkları eleştirisinde bulundu.

Özdağ, "Eski başbakanlara, cumhurbaşkanlarına, Abdullah Gül’e, eski Genelkurmay Başkanlarına soru sormalıydılar. Kadir Topbaş’a sormalıydılar, bazı isimleri yönelik suçlamaları vardı onlara yanıt gelebilirdi. Ama sormadılar. Görevlerini yapmadılar” dedi.

28 Aralık 2016 tarihinde yazılı soru gönderilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la ilgili, "Ben yanıt vereceğini tahmin ediyorum" diyen Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan da gelecek yanıtları beklediklerini söyledi.

Taslak raporda 'FETÖ'nün 50 yıllık yapılanma geçmişine ve kullandıkları argümanlara yer verileceğini kaydeden Özdağ, "örgütün gerçek Müslümanlara verdiği zarar ve istismarın, ülkenin darbe ile anılmasının tek sebebinin FETÖ olduğuna ilişkin değerlendirmelere yer verileceğini" söyledi.

Darbe günüyle ilgili de bölümlerin olacağını anlatan Özdağ, darbeye giden süreçte istihbarat zaafından Diyanet’e kadar önemli konu başlıkları olduğunu belirtti.

Özdağ, "Askeriyede genellikle dini bütün insanlar tasfiye edilmiş. FETÖ’cüler takiyye yaptıkları için burada kalmışlar. Laikçilik yapanlar, kraldan çok kralcılık yapanlar samimi Müslümanla uğraşırken, bu FETÖ’cülerin işine yaramış" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayburt'ta Cizrespor teknik ve idari ekibine saldırı

SONRAKİ HABER

'Bağdadi hava saldırısında yaralandı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...