22 Ocak 2017 15:24

CHP ve HDP'li kadınlar, meclisteki saldırıyı protesto etti

Gaziosmanpaşa’da CHP ve HDP’li kadınlar, AKP’li milletvekillerinin CHP ve HDP’li kadın vekillere yönelik saldırısını protesto etti.

Paylaş

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir araya gelen CHP'li ve HDP'li kadınlar AKP milletvekillerinin TBMM'deki saldırısını protesto etti. Eylemde “Kadınlar hayır diyor” dövizleri taşındı.

Açıklamayı CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımıcısı Deniz Ünal yaptı. Kadın mücadelesinin her şeye rağmen kararlılıkla devam edeceğini belirten Ünal, “Askeri darbeler bir yana 15 yıllık AKP iktidarında bile daha önceden emsaline rastlanmamış ölçüde adaletsiz ve hukuksuzluğa şahit olmaktayız. Yine ne yazıktır ki bu sürecin en ağır mağduriyetini kadınlar yaşamaktadır. Kadın cinayetleri bu iktidar döneminde yüzde bin 400 artmış, kadın ve çocuk tecavüzlerinde patlama yaşanmıştır” dedi.

AKP iktidarının kadın dayanışması ve kadınların kenetlenmesinden rahatsız olduğunu söyleyen Ünal, “Bu baskının ve şiddetin son örneğini  TBMM’de görmüş bulunmaktayız” dedi. Meclis kürsüsünde milletvekillerinin haklarının engellendiğini, milletvekillerinin darbedildiğini aktaran Ünal, “Ülkemizin sürüklenmeye çalıştığı rejimin ayak sesleri duyulmaktadır. Korku imparatorluğu ilk hedef olarak kadın ve kadınlık bilinci ve dayanışmasını seçmiştir. Kadın mücadelesi her şeye rağmen kararlıkla devam edecektir” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Güçlü bir 'Hayır' için çalışacağız

SONRAKİ HABER

Van'ın Başkale ilçesinde belediyeye kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa