22 Ocak 2017 13:58

2524 satranççı Antalya'daki şampiyonada buluştu

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, Antalya'da düzenlediği satranç şampiyonasına 81 ilden 2524 satranççı katıldı.

Paylaş

Antalya'da Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) düzenlediği Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar şampiyonaları 81 ilden 2524 satranççıyı bir araya getirdi.

Antalya'daki 3 otelde yapılan şampiyonaların açılış töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tülay, velileriyle birikte 6000'in üzerinde kişinin toplandığını belirterek "Yaş grupları anlamında tüm spor branşları içerisinde en yüksek katılımlı organizasyon olduğunu biliyoruz. TSF olarak geçen yılın katılım sayısını aşarak rekor kırdık" dedi.

Şampiyonanın açılış hamlesini Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece yaptı. Daha sonra müsabakalar başladı.

Aileler kendilerine ayrılan alanlarda heyecanla turnuvayı takip etti. Bazı veliler şampiyona öncesi çocuklarına son taktikleri verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

7'DEN 70'E SATRANÇ

7 yaşından 70 yaşına kadar satranç sporcularının yer aldığı şampiyonada küçüklerde 1897, yıldızlarda 555 ve emektarlarda 72 sporcu mücadele edecek. 9 turluk heyecanlı mücadeleler, 27 Ocak Cuma günü kapanış töreniyle sona erecek.

Şampiyonalarda birincilere şampiyonluk beratı, ilk üçte yer alan sporculara kupa, madalya verilecek. Küçükler ve yıldızlar şampiyonalarında başarılı olan sporcular, Dünya ve Avrupa Yaş Grupları Şampiyonaları, Dünya ve Avrupa Okullar Şampiyonaları, uluslararası ve ulusal turnuvalara davet edilecek. Türkiye Emektarlar Şampiyonası'nda kategorilerine göre ilk üç dereceyi alan sporcular ise uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gambiya diktatörü sonunda koltuğu bıraktı

SONRAKİ HABER

'Rusya, Libya'da askeri üs kuruyor' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...