08 Haziran 2012 10:17

OSTİM davası 19 Temmuz'a ertelendi

Türkiye’de işçi ölümleri tüm hızıyla sürerken, iş cinayetlerinin görüldüğü davalarda ilerleme sağlanmıyor. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında OSTİM ve İvedik’te yaşanan patlamalarla ilgili davanın 7. duruşmasında da bir sonuca varılamadı.20 işçi hayatını kaybettiği patlamanın duruşması bugü

OSTİM davası 19 Temmuz'a ertelendi
Paylaş

Türkiye’de işçi ölümleri tüm hızıyla sürerken, iş cinayetlerinin görüldüğü davalarda ilerleme sağlanmıyor. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında OSTİM ve İvedik’te yaşanan patlamalarla ilgili davanın 7. duruşmasında da bir sonuca varılamadı.

20 işçi hayatını kaybettiği patlamanın duruşması bugün 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi aileler, patlamanın yaşandığı tarihten bu yana olduğu gibi, yine “sorumluların peşini bırakmayacağız” sözleriyle Ankara Adliyesi önündeydiler. Burada aileler adına açıklamayı patlamada kardeşini kaybeden Demet Gürer yaptı.

Gürer, duruşmada 3. bilirkişi raporunu inceleyeceklerini belirterek, “Gerçek sorumluların belirlenmesi hedefine ne kadar yaklaştığımızı adalet adına göreceğiz” dedi. Gürer, iş cinayetlerinin durması için İstanbul’da yapacakları “vicdan ve adalet” nöbeti için çağrı yaptı.

Duruşmada, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan 3. bilirkişi heyetinden istenen dosya gelmedi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşmada, dava bilirkişi raporunun beklenmesi için 19 Temmuz 2012 tarihine ertelendi.  

‘CİNAYETLERİN SORUMLUSU DEVLETTİR’

Patlamada eşini yitiren Ece Karakulak, davanın bir adım ileri gitmediğini, adalet beklediklerini ifade etti. Eşinin kaza değil, iş cinayetine kurban gittiğini söyleyen Karakulak, iki çocuğunun yetim kaldığını gözyaşları içerisinde anlattı. Davada yargılamanın 3-4 kişi ile sınırlandırılmasına tepki gösteren Azize Atmaca da, “Bu davanın bütün sorumlularıyla yargılaması yapılmalıdır” dedi. OSTİM, İvedik Davası’nda sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlilerinini de yargılanması gerektiğini kaydeden Atmaca, sorumlular kim olursa olsun yargı önüne çıkartılana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Patlamada babasını kaybeden Fatih Karabulut, işçilerin işe kendisini öldürmek için gitmediğini, suçu işçilere atmanın yanlış olduğunu söyledi. Zekiye Tanışma da, “Bizde insanız, bu toprağa verilenler patates değildi, toprağa verdik. Dayan dayanabilirsen” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pinochet belgeseli protestolara neden oldu

SONRAKİ HABER

AKP’nin karnesi: Adalet: 0, Ayrımcılık: 10

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...