30 Mart 2011 06:29

Zirve katliamında 7 ilde operasyon başladı

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturmanın akabinde bu sabah 7 ilde operasyon başlatıldı. Aralarında Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve Prof. Dr. Şahin Filiz'in de bulunduğu birçok kişinin evinde arama yapıldığı belirtiliyor.Operasyon için sabah erken saatlerde İstanbul Terö

Zirve katliamında 7 ilde operasyon başladı
Paylaş

Operasyon için sabah erken saatlerde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Savcılık talimatıyla arama kararı alınan adreslere karşı başlatılan operasyonda polis İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Malatya, Trabzon ve Antalya'daki adreslere gitti.

'ARAMA MİSYONERLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIM HAKKINDA'

Arama sırasında özel bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan Prof. Beyaz, "Arama misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında" dedi. Prof. Beyaz, sabah saatlerinde polisin evine geldiğini söyledi. Polislerin daha önce yaptığı misyonerlik karşıtı konuşma ve konferanslar hakkında sorular sorduğunu söyleyen Prof. Beyaz, aramanın halen devam ettiğini ifade etti. Fethullah Gülen ve Said-i Nursi'nin politik etkileri ve Türkiye'ye zararları hakkında bir kitap yazdığını belirten Prof. Beyaz, "Şimdi bu kitabın belge ve dokümanlarını topluyorlar'" diye konuştu. Prof. Beyaz gözaltına alınıp alınmayacağını ise bilmediğini belirtti.

Prof. Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz ise, "Sabah erken saatlerde bir arama kararıyla birlikte geldi polis arkadaşlar. Kararda Ergenekon operasyonu kapsamında Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un misyonerlikle ilgili, kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Evden sadece babamın Said- i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan bir kitabı vardı. Polis arkadaşlar sadece onunla ilgili bilgileri incelediler ve belgeleri aldılar" diye konuştu.

KÜÇÜK'ÜN EVİ DE ARANIYOR

Erken saatlerde başlayan aramalarda Ankara'da Prof. Drç Abdurrahman Küçük'ün evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE ARAMA

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ise, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak’ın odasında arama yaptığı bildirildi.

VALİ MUTLU: İSTANBUL'DA BİR NOKTADA ARAMA YAPILDI

Aramalara ilişkin bir değerlendirme yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Devam eden soruşturmaya ilişkin bir arama söz konusu, İstanbul’da bir noktada yapıldı. Gözaltı şeklinde değil arama yapılıyor.” dedi.

İlgili adreslerdeki aramaların sürdüğü belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Selam olsun korkunun üstüne yürüyenlere'

SONRAKİ HABER

İsrail vuruyor, dünya susuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...