22 Ocak 2017 12:28

Astana görüşmeleri yarın başlıyor

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Astana görüşmelerinin 23 Ocak günü saat 13.00'te başlayacağını duyurdu.

Paylaş

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Astana'daki Suriye görüşmeleriyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakanlık, görüşmelerin 23 Ocak günü saat 13.00'te başlayacağını ve ertesi gün aynı saatte sona ermesinin beklendiğini açıkladı.

Yapılan paylaşımda, yarın gerçekleştirilecek görüşmeye Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Birimi Başkanı Sergey Verşinin, İran Dışişleri Başkanı Yardımcısı Hüseyn Cabir Ansari ve Türkiye'de gelen heyet ile Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov'un katılacağı belirtildi.

"Muhalefet" olarak geçen gruplar, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Rusya, Türkiye ve Iran temsilcileri Suriye görüşmelerine katılmak üzere Astana'ya geldi. Görüşmelere ABD'den özel heyet gelmeyecek. ABD adına Kazakistan'daki Büyükelçi George Krol katılacak.

Yerli ve yabancı 300'den fazla gazeteci tarafından takip edilecek olan Astana toplantısı, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayınlanan bilgiye göre, Rixos President Astana otelde düzenlenecek.

ASTANA'YA KİMLER KATILACAK?

Astana’daki görüşmelere katılacaklarını açıklayan cihatçı gruplar arasında Feylak el Şam, Sultan Murat Tugayı, Şam Cephesi, İzzet Ordusu, Ceyş el Nasır, Birinci Sahil Tümeni, İkinci Sahil Tümeni, İslam Şehitleri Tugayı, Ceyş el İslam (İslam Ordusu), Hamza Tugayı ve Festakim bulunuyor.

Öte yandan Astana’ya katılmayacağını açıklayan, Batı’nın ve Türkiye’nin ‘ılımlı muhalif’ dediği ancak el Nusra ile ittifak halinde olan Ahrar Şam ise ‘dışarıdan destek vereceğini’ duyurdu. Ahrar Şam iç sorunlar yaşasa da Suriye’deki en büyük cihatçı gruplardan biri.

Öte yandan PYD ve YPG ile Suriye Demokratik Güçleri ise toplantıya çağrılmadı. Barzani’ye yakın kimi Kürtlerin ise davet aldıkları ileri sürüldü. (DIŞ HABERLER)

YUSUF KARATAŞ: KÜRTSÜZ ASTANA, YENİ CENEVRE OLUR

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor’un konuğu

SONRAKİ HABER

Sarıbal: Çiftlik arpalığa dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...