08 Haziran 2012 10:13

Pinochet belgeseli protestolara neden oldu

ŞİLİ’de bu haftasonu gösterilmesi planlanan Pinochet belgeseli, Pinochet’nin diktatörlüğü sırasında yakınları kaybolan ya da öldürülen insanlar tarafından protesto edildi. Generale saygı göstergesi olarak gösterilmesi planlanan ve Pinochet yanlısı olduğu iddia edilen belgesele karşı halk, Santiago kentinde sokaklara dö

Pinochet belgeseli protestolara neden oldu
Paylaş

ŞİLİ’de bu haftasonu gösterilmesi planlanan Pinochet belgeseli, Pinochet’nin diktatörlüğü sırasında yakınları kaybolan ya da öldürülen insanlar tarafından protesto edildi. Generale saygı göstergesi olarak gösterilmesi planlanan ve Pinochet yanlısı olduğu iddia edilen belgesele karşı halk, Santiago kentinde sokaklara döküldü.
Pinochet’in 17 yıl süren ve 1990’da sona eren diktatörlüğü döneminde 3 binden fazla kişi kaybolmuş ya da öldürülmüştü. Yakınlarının fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler giyerek sokağa çıkan halk, Şili’nin eski işkence merkezi olarak bilinen cezaevine doğru yürüdüler.
İnsan Haklarını Savunma ve Geliştirme Kurumu’ndan Alejandra Arriaza, AP ajansına yaptığı açıklamada “Şili’de devlet destekli terörizm vardı. Zorla kaybedilenler vardı.  Vee yüzlerce Şilili, sistematik bir şekilde şiddete uğradı. Buna müsaade edemeyiz.” dedi.  
Pinochet belgeselinin Pazar günü Santiago’da bir tiyatroda gösterilmesi planlanırken, organizatörler belgeselin Pinochet’i, olduğu gibi, acımasız bir diktatör olarak göstermeyi amaçladıklarını iddia ediyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM gözlemcileri Hama’da

SONRAKİ HABER

OSTİM davası 19 Temmuz'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...