23 Ocak 2017 00:25

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor’un konuğu

Ligde şampiyonluk yarışı içerisinde olan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'un konuğu oluyor.

Paylaş

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'un karşısına çıkıyor. Saat 20.00'de Bahçeşehir Okulları Arena'da oynanacak karşılaşmayı hakem Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy’un yardımcılıklarını ise Ali Saygın Ögel, İbrahim Bozbey ve Bülent Birincioğlu yapacak.

Ligin 17 haftasında topladığı 38 puanla şampiyonluk yarışında Medipol Başakşehir’den sonra en önemli ismi olan siyah-beyazlı takım, son 2 haftada yakaladığı galibiyet serisini sürdürmek için mücadele verecek. Beşiktaş’ın en son mağlubiyeti ise ligin 15. haftasında Kasımpaşa deplasmanında yaşamıştı. Ardından sonraki 2 maçta da Gaziantepspor'u 1-0 ve Osmanlıspor'u 2-0 yenmişti.

KALESİNİ GOLE KAPADI

Siyah-beyazlı takım, son haftalarda başarılı savunmasıyla dikkati çekiyor. Resmi maçlardaki son golünü Ziraat Türkiye Kupası'nda Boluspor'a 1-1 berabere kalarak alan Beşiktaş, ardından yaptığı 4 maçta kalesini gole kapadı. Siyah-beyazlı ekip, lig ve kupadaki ikişer maçta gol yemedi. Hücumda ise en önemli oyuncuları yine Cenk Tosun ile Anderson Talisca olması planlanıyor. Sakatlığının ardından görev aldığı iki resmi maçta da gol atmayı başaran Talisca ile ligdeki son 4 karşılaşmada 4 gol bulan Cenk, Aytemiz Alanyaspor karşısında da takımlarının galibiyeti için gol arayacak.

HUTCHİNSON KART SINIRINDA

Beşiktaş'ın önemli oyuncularından Atiba Hutchinson, sarı kart sınırında görevini yapmaya devam ediyor. Orta sahadaki başarılı oyunuyla dikkati çeken Kanadalı oyuncu, gördüğü 3 sarı kartla sınırda bulunuyor. Hutchinson, bu akşamki karşılaşmada ise kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve  19. haftadaki Atiker Konyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN UYARI

Teknik Direktör Şenol Güneş Alanyaspor ile maç öncesi takımı uyardığı belirtiliyor. Ligin 2. yarısına Osmanlıspor galibiyetiyle başladıklarını hatırlatan tecrübeli teknik direktör, "Bu hafta bizi Alanyaspor ile oynayacağımız zorlu bir karşılaşma bekliyor. Her maçı ciddiye almalıyız. Alanyaspor'un geçen hafta aldığı yenilgi sizi yanıltmasın. Alanyaspor saygı duymamız gereken bir ekip. Bize karşı bir sürpriz yapmamaları için tedbirimizi almalıyız" diye konuştu.

‘3 PUAN ÇOK ÖNEMLİ’

Güneş her maçı tek tek düşünmeleri gerektiğinin de altını çizerek, "Sizden iyi mücadeleyle birlikte, iyi futbol da bekliyorum. Alacağınız 3 puan gelecek adına çok önemli" ifadesini kullandı.

MUHTEMEL İLK 11’LER

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Dusko Tosic, Marcelo, Gökhan Gönül, Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca, Cenk Tosun, Ryan Babel

Aytemiz Alanyaspor: Gökhan Akkan, Godfrey Oboabona, Dhurgham Ismail, Özgür Çek, Ümit Kurt, Jakob Jantscher, Marwane Saadane, Recep Niyaz, Patryk Tuszynski, Leonard Kweuke, Mehmet Akyüz (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Derneği'nden müfredata tepki

SONRAKİ HABER

Astana görüşmeleri yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...