08 Haziran 2012 10:13

BM gözlemcileri Hama’da

BİRLEŞMİŞ Milletler gözlemcileri, Suriye’nin Hama bölgesinde katliamın gerçekleştiği Kubeyr köyüne olaydan bir gün sonra girebildi.KARŞILIKLI İDDİALAR“Muhalifler”, hükümet destekli misilerin Kubeyr’de 78 kişi öldürdüğünü iddia ederken, hükümet katliamdan “teröris

BM gözlemcileri Hama’da
Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler gözlemcileri, Suriye’nin Hama bölgesinde katliamın gerçekleştiği Kubeyr köyüne olaydan bir gün sonra girebildi.

KARŞILIKLI İDDİALAR

“Muhalifler”, hükümet destekli misilerin Kubeyr’de 78 kişi öldürdüğünü iddia ederken, hükümet katliamdan “teröristleri” sorumlu tutuyor.

Suriye devlet televizyonu ölümleri “katliam” olarak tanımladı ancak ölü sayısını 9 olarak verdi.
Ölü kadın ve çocuk görüntüleri içeren haberler yayınlayan televizyon, “teröristleri” uluslararası müdahaleyi teşvik etmekle suçladı.

Lübnan’daki BBM muhabiri Jim Muir, gözlemcilerin Kubeyr’e girmekte ısrarcı olmasının sebebinin katliamla ilgili çelişkili haberler olduğunu söyledi.

BM’nin Suriye’de 297 silahsız gözlemcisi bulunuyor. Gözlemciler, Birleşmiş Milletler-Arap Birliği ortak temsilcisi Kofi Annan’ın, Nisan ayı ortasında alınan ateşkes kararını da içeren barış planının uygulandığını teyit etmek üzere görev yapıyor.

BAN, İÇ SAVAŞ UYARISI YAPTI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise, Güvenlik Konseyi’ndeki toplantının ardından yaptığı açıklamada, katliamı kınarken Suriye’de ciddi bir iç savaş tehlikesi olduğu uyarısını yaptı.

Durumun taşma noktasından kırılma noktasına gidebileceğini belirten Ban, BM Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın barış planının hala “odak merkezi” olduğunu ifade etti.

Suriye krizinin görüşüldüğü Güvenlik Konseyi toplantısının ardından Annan ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil el Arabi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Ban, Suriye'de “büyük bir iç savaş tehlikesinin çok yakın”olduğunu ve Güvenlik Konseyi’nin “tek ses” olması gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da bombalı saldırı: 18 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Pinochet belgeseli protestolara neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...