22 Ocak 2017 10:55

Oyuncu Ayberk Atilla son yolculuğuna uğurlandı

Kanser nedeniyle hayatını kaybeden usta tiyatro oyuncusu Ayberk Atilla İstanbul’da sevenleri tarafından toprağa verildi.

Paylaş

Tiyatro oyuncusu Ayberk Atilla son yolculuğuna uğurlandı. Atilla için İstanbul Şakirin Camii'nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazının ardından kılınan cenazede, 80'ler dizisinde birlikte çalıştığı oyuncu ve yapımcılar en önde saf tuttu. Birol Güven ve Şoray Uzun Atilla'yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ayberk Atilla ile birçok projede bir arada çalıştıkları söyleyen Tolga Çevik de cenazeye katılan isimler arasındaydı. Çevik, “Çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Dünya beyefendisi bir insanı kaybettik. İstanbul beyefendilerinin yavaş yavaş aramızdan ayrıldığı bir dönem maalesef” diye konuştu.

Ayberk Atilla'nın en yakın arkadaşlarından oyuncu Sinan Bengier de kafama estiği zaman 'çayı koydum atla gel' dediği bir adamı kaybettiğini söyledi. Bengier Atilla için, “Beraber herşeye güldüğümüz adamı kaybettim. Çok şeyi paylaştığım bir insandı. Allah rahmet eylesin"dedi.

‘BİZİ GÜZELE YÖNLENDİREN BİR AĞABEYİMİZDİ’

Ayberk Atilla ile 300'ün üzerinde oyunda aynı sahneyi paylaştıklarını söyleyen Altan Erkekli de Atilla'yı, “Bu toprakların yetiştirdiği çok sevgi dolu, narin, yetenekli, kimseyi kırmayan sevgili bir ağabey, pozitif duygularıyla bizleri güzele yönlendiren bir ağabeyimizdi” diye tarif etti.

KARACAAHMET MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

70 yaşında vefat eden Ayberk Atilla cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Atilla için öğle saatlerinde ise Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlenmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

SDG, Tabka Barajı'na dayandı

SONRAKİ HABER

İlhan Cavcav'ın cenazesi yarın toprağa verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...