08 Haziran 2012 10:12

Pakistan’da bombalı saldırı: 18 kişi öldü

PAKİSTAN’ın kuzeybatısındaki Peşaver'de memurları taşıyan bir otobüse yönelik saldırıda en az 18 kişi can verdi. Otobüsün, hükümet dairelerinde çalışanları işe götürürken Peşaver'in dışında, Gül Bela köyü civarında bombalı saldırıya hedef olan otobüste, en az 34 kişinin de yaralandığ

Pakistan’da bombalı saldırı: 18 kişi öldü
Paylaş

PAKİSTAN’ın kuzeybatısındaki Peşaver'de memurları taşıyan bir otobüse yönelik saldırıda en az 18 kişi can verdi. Otobüsün, hükümet dairelerinde çalışanları işe götürürken Peşaver'in dışında, Gül Bela köyü civarında bombalı saldırıya hedef olan otobüste, en az 34 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Peşaver, Pakistan'ın merkezi hükümetin kontrolünün fazla olmadığı ve Taliban ile el-Kaide militanlarının kalesi kabul edilen aşiret bölgesinde yer alıyor. Henüz son saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.
Son yıllarda kent içinde ve dışında düzenlenen saldırılarda yüzlerce kişi öldü. Bu tür saldırılarda genellikle olduğu gibi, bu defa da, patlayıcı maddelerin yol kenarındaki bir taşıta yerleştirilip uzaktan kumandayla ateşlenip ateşlenmediği henüz anlaşılamadı. Görgü tanıkları, patlamanın hızla yol alan otobüsün arka kısmında olduğunu ve otobüsün patlamadan sonra da ilerlemeye devam ettiğini belirttiler. Polis otobüste Peşaver'den Çarsadda'ya gitmekte olan memurların bulunduğunu ve otobüsün memur taşıdığı için saldırıya hedef olmuş göründüğünü kaydetti. Saldırıda ölen ve yaralananlar Peşaver'deki hastanalere kaldırılırken ölenler arasında en az 4 çocuk ile kadınların da bulunduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, binlerce Afrikalıyı sınır dışı ediyor

SONRAKİ HABER

BM gözlemcileri Hama’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa