22 Ocak 2017 09:11

Okurlar Baylav'ın gözaltına alındığı yerde Evrensel dağıttı

Adana'da Evrensel gazetesi dağıttığı için gözaltına alınan Mesut Baylav'ın gözaltına alındığı mahallede gazete dağıtımı yapıldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Evrensel okurları geçen hafta gazete dağıttığı için gözaltına alınıp polisler tarafından darp edilen ve tehditlere maruz kalan Mesut Baylav için gözaltına alındığı Hürriyet ve Barbaros mahallelerinde gazete dağıtarak gazetelerine sahip çıktı. Hürriyet Mahallesi'nde gazete dağıtımına başlayan Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri dağıtımı Barbaros mahallesinde bitirdi.

'GAZETEMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN YAYGIN DAĞITIM YAPTIK'

Gazete dağıtımını önceki hafta arkadaşlarına yönelik saldırıdan sonra gazeteyi sahipsiz bırakmamak için ve halka daha fazla ulaşabilmek için yaptıklarını dile getiren Emek Gençliği üyesi Cengiz Sarıkaya, "Baskıların olduğu bir süreçten geçiyoruz. Evrensel gazetesi işçilerin emekçilerin, barıştan yana halkların gazetesidir. Bugün manşette olan 'grev yasağı' haberini emekçilere ve her kesimden halka ulaştırmak için dağıtım yaptık" dedi.

VATANDAŞTAN DESTEK

OHAL koşullarını bahane edip grev yasaklayarak hükümetin patronların önünü açtıklarını gösterdiğini dile getiren Emek Gençliği Üyesi Deniz Öndeş, "Biz de işçilerin gazetesini onlara ulaştırmak için her hafta gazete dağıtımı yaparız. Son günlerde gazetemizin dağıtımı tehditlerle engellenmeye çalışıldı. Gazetemizi ne kadar engelleseler de biz onu dağıtmaya devam edeceğiz. Çünkü işçilerin gündemini yazan başka günlük gazete yok" dedi. Geçen hafta Baylav'ın  gözaltına alındığını gören mahalle sakinlerinin Bayav'ı sorduğunu dile getiren Öndeş,vatandaşların Evrensel'e daha fazla sahip çıktığını aktardı.

ÖNCEKİ HABER

Ayberk Atilla son kez sahnede

SONRAKİ HABER

Lav silahlı saldırıların şüphelisi yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...