22 Ocak 2017 08:43

Sanatçılar: Süreyya Karacabey’e tanığız

KHK ile Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi- Tiyatro Bölümü'ndeki görevinden ihraç edilen Doç. Dr. Süreyya Karacabey için sanatçılar açıklama yaptı.

Paylaş

Sanatçılar Süreyya Karacabey için destek açıklaması yaptı. Aralarında Muhammet Uzuner, Hasibe Eren, Mert Fırat, Banu Fotocan, Tülay Günal, Mahir Günşıray, Defne Halman, Arzu Gamze Kılınç, Murathan Mungan, Nergis Öztürk, Levent Üzümcü, Claude Leon’un da bulunduğu 700 kişi ve Prof. Dr. Zeliha Berksoy, Prof. Dr.  Semih Çelenk, Yrd. Doç .Dr. Zerrin Yanıkkaya gibi çeşitli bölümlerden meslektaşları, Süreyya Karacabeyin herhangi bir terör örgütüne üye olmadığına dair tanıklığını beyan etti.

679 sayılı KHK ile Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi- Tiyatro Bölümü'ndeki görevinden ihraç edilen Doç.Dr. Süreyya Karacabey için açıklanan metinde, “Karacabey’in KHK ile üniversitedeki görevinden ihraç edildiğini büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Doç.Dr. Süreyya Karacabey’in yirmi yılı aşkın süredir akademik hayata verdiği katkı yetiştirdiği öğrencileri ve yazdığı kitaplarla herhangi bir tanıklığa ihtiyaç duymayacak denli sağlam biçimde ortadadır. Biz yine de onu çok yakından tanıyan meslektaşları ve arkadaşları olarak Doç.Dr. Süreyya Karacabey’in FETÖ ya da herhangi bir terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmadığının tanığı olduğumuzu söylüyoruz. Meslektaşımızın bu KHK listesine adının bir yanlışlık sonucu eklendiğini düşünüyor ve bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini talep ediyoruz" denildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Neşet Ertaş Sarıyer'de anıldı

SONRAKİ HABER

Göksu Deltası'ndaki yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...