22 Ocak 2017 07:40

Kamu emekçileri Aydın'da ihraçlara karşı eylemdeydi

Aydın'da KESK'e üye kamu emekçileri OHAL kapsamında ihraç edilen emekçilerin işe iade edilmesini istedi.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Aydın Şubeler Platformu, yaptığı basın açıklaması ve oturma eylemi ile OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) dayanak yapılarak ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmelerini talep etti. “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla Atatürk Meydanında bir araya gelen KESK üyeleri, attıkları “Grev haktır yasaklanamaz“ sloganıyla da grevleri yasaklanan metal işçilerine desteklerini açıkladı.

Basın bildirisini okuyan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, “Aydın’daki kamu emekçileri olarak OHAL ve KHK düzeninden payımıza düşeni alıyoruz. KHK’ler ile 11 KESK üyesi arkadaşımız ihraç edildi. İhraç torbasının içerisinde yaşamı boyunca emek, demokrasi ve barış mücadelesinde en ön safta yer almış akademisyen ve kamu emekçileri de yer aldı. Mesleklerinde deneyimleri bulunan ve mesleklerini icra ederken demokratik sendikal mücadele yürüten arkadaşlarımız hiçbir hukuk normu tanınmadan işlerinden uzaklaştırıldılar.

Bunun yanı sıra OHAL sürecinde ilimiz genelinde demokratik sendikal mücadele yürütmelerinden ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı 10 KESK üyesi arkadaşımız da açığa alınmıştır” dedi.

'AÇIĞA ALMALAR KEYFİ BİÇİMDE UZATILIYOR'

Tedbir amaçlı denilerek yapılan açığa almaların, keyfi bir şekilde uzatılarak cezalandırmaya dönüştürüldüğünü belirten Gün: “Biliyoruz ki AKP’nin çıkardığı KHK’lerde yegane amaç, kendilerinden olmayan her sesi susturmaktır. Bu keyfi uygulamalar, bizleri 12 Eylül’ü arar hale getirmiştir. 15 Temmuz’un ardından sorgusuz sualsiz işinden atılan ve açığa alınanların sayısı 12 Eylül döneminden katbekat fazladır. Bizler bu topraklarda emeğin hakları, barış ve demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu ne kadar iyi biliyorsak, son sözü söyleyenlerin de mücadele edenler olduğunu o kadar iyi biliyoruz. Onursuzca yaşamayı tercih edeceğimizi sananların yüzüne bu gerçek tokat gibi çarpacaktır. KESK Aydın Şubeler Platformu olarak haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmelerini istiyoruz ” dedi.

'OHAL'E SIRTINI DAYAYAN AKP GREV YASAKLIYOR'

Birleşik Metal İş üyesi metal işçilerinin grevlerinin bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile yasaklanmasına da değinen Gün sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kere daha altını çiziyoruz. Grev haktır, engellenemez ve yasaklanamaz! OHAL’e sırtını dayayan AKP iktidarını metal işçilerinin grev hakkını ortadan kaldıran hukuksuzluğa derhal son vermeye davet ediyoruz.

Ayrıca işi, geleceği ve onuru için 74 gündür Ankara Yüksel Caddesinde  ve Malatya’da 15 gündür gözaltılara rağmen boyun eğmeyip mücadele eden kamu emekçilerinin direnişlerini selamlıyor, yalnız olmadıklarını ifade etmek istiyoruz.

'HAKLARIMIZI OHAL'E, BAŞKANLIK HEVESİNE TERK ETMEYECEĞİZ'

KESK Aydın Şubeler platformu olarak yasaklara, çatışma çıkaran, kaostan beslenen, batağa saplanan ve dikta Anayasasını dayatan “kendine demokrat” AKP iktidarının yasaklarına, faşizan tutumuna karşı fiili ve meşru hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Emekçilerin yüzyıllardır süren mücadelesi sonucu ortaya çıkan temel hak ve özgürlükleri AKP’nin sivil darbesine, OHAL’ine, Başkanlık hevesine terk etmeyeceğiz. Emek, demokrasi ve özgürlük mücadelemizi, dün olduğu gibi bugün de daha çok büyüterek sürdüreceğiz.”

Açıklamanın ardından alanda bulundukları yere oturan kamu emekçileri, eylemlerine oturma eylemiyle devam ettiler. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlhan Cavcav hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Jeoloji mühendisi, iş bulamayınca örümcek adam oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...