22 Ocak 2017 06:41

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube yeni yönetimini seçti

6. Olağan Kongresini tamamlayan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube yeni yönetimini belirledi. Kongrede OHAL'e ve kayyım uygulamasına tepki öne çıktı.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler, İZSU, ESHOT gibi birimlerde örgütlü olan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube “İşimize geleceğimize ve ülkemize sahip çıkacağız. Emek, demokrasi, birlik ve dayanışma” şiarıyla 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye üye ve delegelerin yanı sıra Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Eroğlu’da katıldı.

Açılışta konuşan Genel Başkan Ömer Salih Eroğlu, memurların toplu sözleşme hakkını savundukları için 26 yıl önce Tüm Bel-Sen’i kurduklarını belirterek, hala daha TİS için mücadele ettiklerini ifade etti. OHAL sürecinde belediyeler kayyımların atandığını hatırlatan Eroğlu, “Kayyım atanan belediyelerde üye arkadaşlarımız var. Kayyımla birlikte birçok belediye arkadaşlarımız işsiz kaldı. Toplamda 502 üyemiz ihraç edildi, 150 üyemiz açığa alındı. Gittiğimiz her yerde söyledik. Kayyımlarınızı tanımıyoruz, tanımayacağız. Seçilenlerin iradesine engel olamazsanız. Bütün üyelerimiz görevine gönene kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ile TİS sürecinde aralarında yaşanan sorunlara değinen Eroğlu, yetkilerinin gasp edildiğini, bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını ve kazanacaklarını ifade etti. İktidarın baskısının yoğun yaşandığı bir dönemden geçildiğini söyleyen Eroğlu, “Savaşın olmadığı, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir Türkiye dileği ile kongremizi selamlıyorum” dedi.

Eski yönetim adına söz alan Ulus Bozkır ise, metal işçilerinin grevini selamlayarak, “OHAL’de grevi yasaklamak istiyorlar ama bizler sınıf dayanışmasına devam edeceğiz” dedi.  Kamu emekçilerinin KHK’ler ile iş güvencelerinin fiilen ortadan kaldırıldığını hatırlatan Bozkır, demokrasi ve sendikal hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Faaliyet raporunun okunmasından sonra delegelere söz verildi. Delegelerin konuşmalarından sonra 3 liste ile seçime gidildi. Toplamda 197 delegenin oy kullandığı seçimde, mevcut yönetimdeki çoğunluğun desteklediği liste 103 oy, Tüm Bel-Sen Emek Hareketi 70 oy ve Sendikal Birlik ise 11 oy aldı. Yönetime en çok oy alan listeden 4, Emek Hareketi listesinden ise 3 kamu emekçisi girdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saya işçileri: Üretiyoruz ama karşılığını alamıyoruz

SONRAKİ HABER

Rusya’ya giren yabancılara parmak izi zorunluluğu geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...