22 Ocak 2017 01:44

Şarkılar basın özgürlüğü için: #SusmuyoruzSöylüyoruz

Baskı altındaki basın kuruluşlarıyla dayanışmak için 1 Şubat'ta konser var. Hüsnü Arkan, Birsen Tezer, Bajar ve Cihan Mürtezaoğlu sahne alacak.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kapatılan ve baskıya uğrayan basın kuruluşlarıyla dayanışmak amacıyla Evrensel Gazetesi’nin organizasyonuyla dayanışma konseri düzenlenecek.

“Susmuyoruz söylüyoruz” sloganıyla 1 Şubat’ta Kadıköy Moda sahnesinde gerçekleşecek konserde Hüsnü Arkan, Birsen Tezer, Bajar ve Cihan Mürttezaoğlu sahne alacak. İstanbul’da 10 Aralık günü gerçekleşen, çok sayıda can kaybına yol açan bombalı saldırı nedeniyle 12 Aralık günü gerçekleştirilmesi beklenen etkinlik güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiş, 1 Şubat’a ertelenmişti.

Gecenin sunuculuğunu Sanatçı Feryal Öney ve Ayşen Güven yapacak. Evrensel Gazetesi’nden Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin ve Cumhuriyet Gazetesi’nden temsilcilerin takılacağı konserin, “Bir daha: Susmuyoruz, söylüyoruz” başlıklı açıklamasında şu sözlere yer verildi; “Hiç durmadan tek bir ses duyuyoruz! Televizyonlarda, gazetelerde aynı başlıklar, manşetler... Ülkemizin bu ağır, karanlık döneminde gerçeği kim anlatıyor? Kim gösteriyor? Kim yazıyor? Bize bizim gerçeğimizi, geleceğimizi gösteren gazeteleri yaşatmak için buluşuyoruz. Susmuyoruz söylüyoruz! Çünkü sadece OHAL döneminde pek çok gazete ve televizyon sadece gerçeği haber yapma ve halka haber verme hakkını kullandığı için kapatıldı. Susmuyoruz, söylüyoruz! Çünkü; savaşı, yoksulluğu, haksızlığı, ayrımcılığı ama sanatı, umudu, aşkı ve özgürlüğü de yazan, gösteren, görüntüleyen, tarihe not düşen yayınlar tükenmedi, susmadı. 

Kalan bir avuç gerçeğin sesini nasıl koruyacağız, nasıl yaşatacağız? Bu soruya İstanbul’un bu yakasından cevap oluyoruz. Yıllardır her ağır dönemde halkın haber hakkına cevap olan Evrensel Gazetesi’ne güç vermek için buluşuyoruz. Cumhuriyet Gazetesi gibi Birgün Gazetesi susmadığı için biz de söylüyoruz. Gündem yine de susmadığı için biz de söylüyoruz. 

Haydi hep beraber susmayalım gerçeklere bakalım, şarkıları söyleyelim, gazetelerimizi yaşatalım!” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya’da cezaevi savaşının arka planı

SONRAKİ HABER

Mitolojinin dili doğanın simgeleriyle oluşmuştur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...