08 Haziran 2012 09:58

Tasma takmayı reddettiklerine tanığız!

Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlattığı “Tanıklık Günleri” eylemleri devam ediyor. İstanbul Adalet Sarayı önündeki dördüncü buluşmada odatv Genel Yayın Yönetmeni  Barış Pehlivan, Özgür Radyo Eski Genel Yayın Koordinatörü F&uum

Tasma takmayı reddettiklerine tanığız!
Paylaş
Ruken Tuncel

BİR TEK SARAY YAZARLARI DUYMADI

Eylemde Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) adına konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay, “Meslektaşlarımız  cezaevinde mesleklerinden, ailelerinden, yaşamdan uzak, rehin alınmış durumdalar. Fakat sadece onlar değil onların şahsında basın ve düşünce özgürlüğü yargılanıyor” diye konuştu.

“Bu davalar hukuki davalar olmaktan çıktı. Siyasi intikam davalarına dönüştü” diyen Abakay şöyle devam etti: “Meslektaşlarımız gazetecilik yaptıkları için yargılanıyorlar. Bu haksızlığı hukuksuzluğu herkes duydu, dünya duydu ama iktidar ve ona bağımlı sahte gazeteciler, saray yazarları duymadı. İktidar kendine bağlı tasmalı gazeteciler ve tasmalı yargı için çalışıyor.”

DEMOKRASİ YOK

Abakay’ın ardından oğlu Barış Pehlivan’ın gazeteciliğine tanıklık eden Şah Hanım Pehlivan “Oğlum 16 aydır haksız şekilde tutuklu. Onun gençliğinden giden zamanın, özgürlüğünün bedelini kim ödeyecek. Türkiye’de özgürlük demokrasi yok. Oğlumun bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum” dedi.  

Özgür Radyo Eski Genel Yayın Yönetmeni Füsun Erdoğan’ın gazeteciliğine tanıklık eden 32 yıllık hayat arkadaşı 25 yıllık meslektaşı İbrahim Çiçek ise “Füsun halkın haber alma hakkına inanarak gazetecilik yapan bir kadın. ‘90’lı yıllar da Saddam’ın zulmünden kaçan Kürtleri o dile getirdi. Yine ‘90’larda Kürtçeye sansür konulduğu zamanlarda o sansürü deldi geçti. O hâlâ cezaevinde yazmaya gerçeğin peşinden koşmaya devam ediyor”  diye konuştu.

1998 yılında Füsun Erdoğan’la gazetecilik hayatına başlayan Erdoğan’ın çalışma arkadaşı Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörlerinden Arzu Demir de gazeteciliği Erdoğan’dan öğrendiğini, gerçeğe bağlı gazetecilik yaptıklarını kaydetti.

76 ARKADAŞIMIZ ÖLDÜRÜLDÜ

Dicle Haber Ajansı Muhabiri Sadık Topaloğlu’na tanıklık eden çalışma arkadaşı Özgür Güllü Topaloğlu için “O tasma takan gazeteci olmayı reddettiği için özgür basın geleneğini devam ettirdiği için dört duvar arasında. İddianame de onunla ilişkili kısımda haberlerinden oluşuyor zaten. Ama o savcılar hakimler ve iktidar unutmasın biz arkadaşlarımızın suçunu işlemeye devam edeceğiz. Yazmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Özgür Gündem Gazetesi Editörü Turabi Kişin’e tanıklık eden çalışma arkadaşı Mehmet Gelturan, gazetelerinin 20 yıllık geçmişinde 76 arkadaşlarını şehit verdiklerini, sayısını bilmediği kadar arkadaşının da tutuklandığını söyledi. Gelturan, Turabi Kişin’in gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklandığını, rahatsız olmasına rağmen tedavisinin yapılmadığını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hey Tekstil işçilerine polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Ali Rıza Ertan ödülü ‘Narın Doruğuna Çıkar Beni’nin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa