08 Haziran 2012 09:24

Hey Tekstil işçilerine polis müdahalesi

Ücret ve tazminat alacakları için 123 gündür direnişe devam eden Hey Tekstil işçileri, İstanbul AKP İl Başkanlığı önünde çadır kurmak istediği için polis müdahalesiyle karşılaştı. Birçok kez AKP İl Binası önünde sesini duyurmaya çalışan işçiler, bugün, bu kez daha kararlı olduklar

Hey Tekstil işçilerine polis müdahalesi
Paylaş

Daha sonra işçilerden Melek Sönmez ve Hakan Oğuz AKP İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ulutaş’la görüştü. Görüşme sonrası içerde neler konuşulduğunu anlatan Hakan Oğuz, Ulutaş’ın Hey Tekstil’in iflas edip etmeyeceğinin bir milletvekili ve avukat tarafından takip edileceği sözünü verdiğini söyledi. Polisin müdahale tehdidine tepki gösteren işçiler de, 123 gündür çalmadık kapı bırakmadıklarını ancak hükümetin Hey Tekstil işçilerini 123 gündür görmezden geldiğini belirtti.  

‘SADAKA DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Yaşanan müdahaleyi anlatan işçilerden Mehmet Zeki Göğdeğin, “Polis eylemde kullandığımız araç gereçleri toplayıp bir arabaya koydu” dedi. Hükümete tepki gösteren Göğdeğin, “Hükümet biz ‘Hey Tekstil patronlarını tanımıyoruz’ diyor ama üstün hizmet ödülü veriyor. Patronlarımıza teşvik primleri verildi. Ancak hükümet, bunları hiç takip etmedi” diye konuştu.  İşçilerden Demet Yürümez, direnişe başladıkları günden bu yana polisle karşı karşıya geldiklerini belirtti.

Emek sömürüsüne, hak gasplarına  bir an önce son verilmesini istediğini anlatan işçilerden Nurcan Boz da, “Üç aylık ücretlerimizin ve tazminatlarımızın  bir an önce verilmesini istiyoruz” dedi. Sürekli olarak AKP İl Başkanlığı önüne geldiklerini ancak bu gelişlerin sonuçsuz kaldığını söyleyen İrfan Edemci de hükümetten somut bir adım atmasını beklediğini ifade etti.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TOGO direnişi büyük destekle sürüyor

SONRAKİ HABER

Tasma takmayı reddettiklerine tanığız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...