08 Haziran 2012 09:14

TOGO direnişi büyük destekle sürüyor

Sendikalaştıkları için işten atılan 35 TOGO işçisi direnişin 41. gününde.Her geçen gün ziyaret ve desteklerle kararlılıklarını pekiştiren işçileri Avrupalı Türkiye İşçileri Konfederasyonu (ATİK) yöneticileri, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve ÖDP üyeleri ziy

TOGO direnişi büyük destekle sürüyor
Paylaş

Her geçen gün ziyaret ve desteklerle kararlılıklarını pekiştiren işçileri Avrupalı Türkiye İşçileri Konfederasyonu (ATİK) yöneticileri, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve ÖDP üyeleri ziyaret etti. İşçiler, TOGO Mağazası’nın bulunduğu CEPA Alışveriş Merkezi önüne yürüyüş yaptı.

İşçilere seslenen Emek Partisi (EMEP) eski Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “İşçi sınıfını uysal köleler haline getirmek isteyen sermaye sınıfına, örgütlü mücadelenizle cevap verdiniz” dedi. Türk-İş yönetiminin gerek TOGO ve diğer fabrikalardaki direnişlere, gerekse de hava işkolunda grevin yasaklanmasına karşı çıktıkları için işten atılan Hava-İş üyelerine yeterli desteği vermediğini belirten Tüzel, bu gidişatın ancak işçilerin sendikaları yeniden kendi sınıf örgütleri haline getirmesiyle değişeceğini söyledi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da, AKP’nin ülkeyi yalanlarla yönettiğini belirterek, “İsteyen iki sendikaya üye olabilecek” diyen AKP döneminde işçilerin bir sendikaya üye olmasına bile müsaade edilmediğini ifade etti.

ATİK Genel Sekreteri Süleyman Gürcan da, Avrupa’da direnişte olan işçilerin mesajını getirdiğini belirterek, TOGO işçilerinin mücadelesini Avrupa’daki emekçilere duyuracaklarını söyledi.

AYAKKABILARINI ÇIKARDILAR

Deri-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Ulaşan, destekler için teşekkür ederek, kazanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Daha sonra işçiler, içinde TOGO Ayakkabı Mağazası’nın bulunduğu CEPA Alışveriş Merkezi önüne yürüdü. Levent Tüzel ve Alper Taş’ın da katıldığı yürüyüşe ÖDP Kongresi için Ankara’da bulunan parti üyeleri ile TÜMTİS, TMMOB ve EMEP yöneticileri de destek verdi. Yürüyüş boyunca otomobiller de korna çalarak işçilere destek verdi. Alışveriş Merkezi önüne gelen işçiler, ayakkabılarını çıkararak “CEPA’da TOGO istemiyoruz” sloganı attı. Burada yapılan açıklamanın ardından işçiler, sorunlarını dile getiren bildirileri dağıttı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş, AKP’ye ‘Yemezler’ dedi

SONRAKİ HABER

Hey Tekstil işçilerine polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...