21 Ocak 2017 13:23

Bölgesel internet kesintileri ‘suç işlenmesin’ diyeymiş

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alındığı gün bölgede yaşanan internet kesintisinin ‘milli güvenlik koruması’ndan kaynaklandığı açıklandı.

Paylaş

Diyarbakır’da belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alındığı gün yaşanan bölgesel internet kesintilerinin Başbakanlık emriyle ‘milli güvenlik koruması’ gerekçesiyle yapıldığı açıklandı.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ve Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alındığı 26 Ekim 2016 günü yaşanan bölgesel internet kesintilerine ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilekçede, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu Başkanlığı, Erişim Sağlayıcıları Birliği, Türk Telekom, Türksat, Vodafone, Turkcell, D-Smart, Türknet, Digiturk ve diğer hizmet sağlayıcıların siyasi bir kararla kamu hizmetlerinin sunulmasını engelledikleri belirtilmişti.

Savcılık şikayete ilişkin yaptığı değerlendirmede kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının kararında, kesintilerin Başbakanlık emriyle, kanun hükmünde kararnameler kapsamında, ‘milli güvenlik korunması’ gerekçesiyle yapıldığı ifade edildi.

Kararda, vatandaşların sosyal medyada suç işlemeye teşvik edilmesine, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edilmesine yönelik yayın ve paylaşımların tespit edildiği, bu nedenle milli güvenliğin, kamu düzeninin ve suç işlenmesinin önlenmesi için internet kesintilerinin gerçekleştirildiği iddia edildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alman Sineması yayımlandı

SONRAKİ HABER

KESK: Elimizden alınan işimizi geri istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...