21 Ocak 2017 12:45

'Tv 10 toplumu, milleti, ulusları ayrıştırmak için kapandı'

KHK ile kapatılan TV10’un yeniden açılması için başlatılan ve her Cumartesi gerçekleşen eyleme 16'ıncı haftasında da devam edildi.

Paylaş

Tv 10'un Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasının ardından Tv 10 çalışanlarının 16 haftadır yaptıkları eyleme bu hafta, 78'liler Vakfı, Anadolu Erenler Cemevi, Cumartesi Anneleri ve Demokratik Alevi Birlikleri destek verdi.

Eylemde ilk olarak konuşan Tv 10 çalışanı Medine Meral, Tv 10'un sadece Alevilerin gündemini tutmadığını belirterek, "Alevilerin bakış açısından ülke gündemine de ışık tutuyorduk" dedi.

Tv 10 çalışanlarıyla dayanışma mesajı veren 78'liler Vakfı sözcüsü Celalettin Can ise şöyle konuştu: 15 Temmuz Darbe girişimi 16 Temmuz'da bertaraf edilmesine rağmen tehlike devam ediyormuş gibi toplumsal algı yaratılmaya çalışıldı. Ama asıl darbe 20 Temmuz'daki OHAL ilanıyla oldu. O günden bu yana ciddi operasyonlarla toplum düzeni, devlet düzeni değiştirilmeye çalışılıyor. Bunun için özgür basın kuruluşları kapatıldı ki gerçekler karartılsın yalanın üzerine yeni bir düzen inşa etsinler. Tv 10'un kapatılması Alevilerin yok sayılması anlamına geliyor. Tv 10'un kapatılmasının bir nedeni de toplumu milleti ve ulusları ayrıştırmak.

Eylem, "Muaviyenin karşısındaki Ali olarak bütün zulmün bize yöneleceğini biliyorduk" diyen Güvenç Abdal Ocağı Pirlerinden Sefa Dede'nin konuşmasıyla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Almanya Sol Parti seçim programını açıkladı

SONRAKİ HABER

Evrensel Basım Yayın KHK sonrası gelinen noktayı anlatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...