21 Ocak 2017 12:43

‘Grevi yasaklayan taşerona kadro mu verecek?’

Ankara İşçi Hakları Derneği’nin düzenlediği Güvencesizlik ve Yoksulluk Kıskacında İşçiler Sempozyumu’nda grev yasakları ve güvencesizlik konuşuldu.

Paylaş

Güvencesizlik ve Yoksulluk Kıskacında İşçiler Sempozyumu’nda Türkiye’de işçi haklarının  nereye gittiği tartışıldı. Sempozyumda AKP hükümetinin grevleri yasaklanması kınanırken, taşeron işçilere AKP’nin kadro vermesi ise “hayal” olarak değerlendirildi.

Ankara İşçi Hakları Derneği, Neva Palas Hotel’de Güvencesizlik ve Yoksulluk Kıskacında İşçiler Sempozyumu düzenledi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, grevi yasaklanan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerinin yanlarında olduklarını dile getirerek, “Grevleri yasaklayan AKP zihniyetini kınıyorum” dedi.  Çalışkan, AKP’nin emekçilere yönelik politikalarını eleştirirken “AKP hükümetinin taşeron işçilere kadro vermesinin bir hayal olduğunu biliyoruz” diye konuştu.  Sempozyumda konuşan emekli akademisyen Prof. Dr. Korkut Boratav da sermayenin krizlerden kurtulmak için ülkelerde sağ iktidarlar yaratmaya çalıştığını ifade etti.

‘VERGİLER SALDIRI OLARAK DÖNÜYOR’

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman da, Türkiye’de hak ve hukukun sermaye adına yeniden dizayn edildiğini söylerken “Devlet bütçesinin küçülmesinde bunu anlıyoruz.  Bu rakamlar biraz büyüsün yabancı sermaye buradan kaçar. Olan bütçenin finansmanı emekçilerin verdiği vergilerden oluşuyor. Emekçilerin ödediği vergiler hizmet olarak dönmesi gerekirken, onlara işkence, TOMA’lar ve Kürtlerin üzerine yağan bombalar olarak dönüyor” dedi.  Sempozyuma katılan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul da, AKP hükümetinin savaş politikalarının sonucunun emekçilere fatura edildiğini
söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK'li kamu emekçisine sosyal medya tutuklaması

SONRAKİ HABER

Almanya Sol Parti seçim programını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...