21 Ocak 2017 21:10

Fenerbahçe, lideri konuk ediyor

Ligde 4. sırada bulunan Fenerbahçe, ligin tek namağlup takımı olan ve zirvede yer alan Medipol Başakşehir'i ağırlıyor.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 32 puanı bulunan Fenerbahçe, lider durumda bulunan Medipol Başakşehir takımı ile karşılaşacak.

Sezonun ilk haftasında deplasmanda 1-0 yenilen sarı lacivertliler, alacağı galibiyetle hem Süper Lig'in tek namağlup takımı olan Başakşehir’e ilk mağlubiyetini yaşatmak hem de 7 olan puan farkını 4'e indirmenin planlarını yapıyor.

HAKEM BÜLENT YILDIRIM

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak maçta Bülent Yıldırım düdük çalacak. Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz’ün yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç.

KJAER’İN OYNAMASI BEKLENİYOR

Sakatlığı geçen Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer’in, son antrenmanlara çıkması ve Teknik Direktör Advoocat’ın maç öncesi demeçleri sonrasında ilk 11’de yerini alması bekleniyor.

Sakatlığı nedeniyle son oynanan Adanaspor ve Gençlerbirliği maçlarında görev alamayan Simon Kjaer, toplamda 23 resmi karşılaşmada forma giydi. Danimarkalı oyuncu, sahada kaldığı 1.920 dakika içerisinde 3 gol atıp bir asist yaparken; 3 sarı, 1 de kırmızı kart gördü.

FENERBAHÇE’DE EKSİKLER

Fenerbahçe'de dört futbolcu sakatlığı veya kart cezası nedeniyle oynanamayacak.

17. haftada oynanan Adanaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Mehmet Topal sahadaik yerini alamayacak. Denizlispor ile yapılan özel maçta arka adalesinden sakatlanan Volkan Şen de maçta görev alamayacak.

Ülkesi Senegal ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Moussa Sow'un yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören İsmail Köybaşı’nın da Başakşehir'e oynamayacağı belirtildi. Son haftaların formsuz oyuncusu Hasan Ali Kaldırım ise ceza sınırında bulunmasından dolayı durumu belirsiz.

MUHTEMEL 11’LER

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Lens, Karavaiev, Van Persie.

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Uğur Uçar, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder, Mahmut Tekdemir, Mehmet Batdal

EMRE'NİN 300. MAÇI

MEDİPOL Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, eski takımı Fenerbahçe ile yapacakları mücadelede, Süper Lig kariyerindeki 300. maçına çıkıyor. 36 yaşındaki Belözoğlu, Süper Lig kariyerinde Galatasaray'da 102, Fenerbahçe'de 159 ve Medipol Başakşehir'de 38 olmak üzere bugüne kadar toplam 299 maçta görev yaptı.

Profesyonel kariyeri Galatasaray'da başlayan Emre Belözoğlu, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğa ulaştığı 1996-1997 sezonunun 33. haftasında, Ankaragücü'ne karşı son 18 dakikada Tugay Kerimoğlu'nun yerine oyuna dahil olarak ilk resmi maçına çıkmıştı.

Spor Toto Süper Lig'deki 14. sezonunda Medipol Başakşehir ile şampiyonluk yarışında olan tecrübeli futbolcu, Türkiye'de 4'ü Galatasaray, 2'si Fenerbahçe ile olmak üzere 6 lig şampiyonluğu kazandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de başkanlık anayasasına #Hayır eylemi

SONRAKİ HABER

800 bin Suriyeli engellinin durumu kötü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...