21 Ocak 2017 11:24

‘Hükümetin patronlardan yana olduğunun göstergesi’

Çorlu’da bulunan Sio Otomotiv işçileri, metal grevinin hükümet eliyle yasaklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Asil Çelik grevinin yasaklanmasından bir gün sonra 2200 metal işçisinin grevinin de başlamasından saatler sonra milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesi ile Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu kararı ile yasaklanması Trakya’da bulunan Sio Otomotiv işçileri tarafından tepkiyle karşılandı. Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlü olup MESS grup sözleşme kapsamında olan Sio Otomotiv işçileri grev yasaklarının hükümetin patronlardan yana olduğunun açık göstergesi olduğunu belirtti.

“Patronların çıkarlarının milli güvenlik gibi gören hükümet ve Cumhurbaşkanı işçiler nasıl çalışır, nasıl yaşar, ne yer ne içer hiç umurunda değil, varsa yoksa patronların istikrarı” diyen bir Sio Otomotiv işçisi, hükümetin her türlü mücadeleyi ve hak aramayı Gezi gibi bir kalkışma olarak gördüğünü söyledi.

Kendi sözleşmelerinin Eylül ayında başlayacağını hatırlatan Sio Otomotiv işçisi, kendi sözleşmelerinin de bu yasak tehdidi gölgesinde olduğunu dile getirdi. İşçi “Her seferinde grevimiz yasaklanıyor. Patronların insafına bırakılıyoruz. Bu durumun değişmesi lazım. Hükümet değişmediğine göre bizim değişmemiz lazım. Grev yasaklanınca kuzu kuzu çalışmaya başlamamalıyız. Grevi ve mücadeleyi sürdürmeliyiz. Grev yapmak artık neredeyse hayal oldu. Biz de fiili meşru mücadele yöntemlerini hayata geçirmeliyiz” dedi.

Böyle bir mücadelenin verilmemesi nedeniyle sendikalara olan güvenin dibe vurduğuna dikkat çeken bir başka işçi, bu durumun terse çevrilmesi gerektiğine dikkat çekti. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kadınları şiddet politikasına ‘Hayır’ demeye çağırıyoruz'

SONRAKİ HABER

Bartın'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...