21 Ocak 2017 11:23

'Kadınları şiddet politikasına ‘Hayır’ demeye çağırıyoruz'

Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca yaptığı açıklamada Meclisteki şiddet görüntülerini kınadı

Paylaş

Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan şiddet görüntüleri karşısında hem büyük üzüntü hem de öfke duyduklarını belirten Konca şunları söyledi:

“Meclis Başkanvekilimiz Pervin Buldan, CHP Milletvekili Şafak Pavey, Bağımsız Kadın Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

AKP faşizminin ülke çapında her alanda başlattığı ve artık bir yönetim biçimi haline getirdiği şiddet dalgasının Meclis’teki bu yansımaları, görüşülen anayasa değişikliği onaylandığında nelerle karşılaşacağımızı açıkça ortaya koymaktadır. Bu anayasa değişikliğini durdurabilecek temel güçlerden olan kadın mücadelesi ve kadın dayanışmasına engel olmak için, bu şiddet dalgasına AKP Kadın Milletvekillerini nasıl alet ettiklerini de gördük. Linç kültürünü kadın eliyle kadına uygulamak kabul edilecek bir durum değildir. Bu durumun son dönemlerde kadın mücadelesine yönelik yürürlüğe konulmuş sistematik ve yaygınlaştırılmış bir politikanın parçası olduğu aşikardır.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan, ekolojik, çoğulcu, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın gerekliliği, Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan şiddet olayıyla bir kez daha yakıcı bir şekilde açığa çıkmıştır. Bu anlamda, Kadınların söz söylemesi, kadın direnişini yükseltmesi ve kadın dayanışmasını büyütmesi tarihi bir sorumluluk olarak karşımızda durmaktadır.”

Kadınlara dayatılan erkek egemen zihniyet ve eril şiddet karşısında tarihi sorumluluğun bilinciyle kadın direnişini yükseltmeye ve kadın dayanışmasını büyütmeye devam edeceklerini belirten Konca: “Tüm kadınları, AKP iktidarı tarafından kadına, kadın mücadelesine ve kadın dayanışmasına yönelik geliştirdiği bu bilinçli, sistematik şiddet politikasına HAYIR demeye çağırıyoruz” dedi.(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İhraçları protesto eden KESK’lilere polis saldırdı

SONRAKİ HABER

‘Hükümetin patronlardan yana olduğunun göstergesi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa