21 Ocak 2017 11:01

Kayseri’de işçiler grev yasağına tepkili

Kayseri’den grev yasağına ve grevle ilgili gelişmelere yer vermeyen sermaye medyasına tepki geldi.

Paylaş

Veli ŞAHİN
Kayseri

Kayseri’de işçiler grev yasaklarına ve greve yer vermeyen ana akım medyaya tepki gösterdi. ‘Grev yasağını bırakalım birçok insanın grevden haberi yok’ diyen Boydak işçisi, şöyle devam etti: “Televizyonlar kapatıldı, var olan kanallarda dizi, program dışında bir şey yok. Dün İstanbul’da yapılan bir hırsızlık haberini gördüm, ‘metal işçisinin üzerinden daha büyük hırsızlık dönüyor ama bunu yayınlamazlar ki’ dedim kendi kendime. Aslında en büyük hırsızlığı göstermiyorlar. İşçinin üzerinden çalınan emeği en büyük hırsızlık, grevin yasaklanması en büyük gasp.”

Grevin yasaklandığını söylediğimiz eski bir Boydak işçisi ise, “Şaşırmadık. İnanın bu hükümetten başka bir şey beklemiyoruz. Bu daha önce de oldu o zamanlar ciddi tepki konulsa bir daha cesaret edemezler. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Metal işçilerine destek mesajlarımızı da sizlerin aracılığıyla iletiyoruz” dedi.

Görüştüğümüz bir kamu işçisi ise, “Metal işçilerinin mücadelesi hepimize güç veriyor. Kamu işçilerinin 3. ay itibariyle başlanacak toplusözleşme görüşmelerine işaret ediyor. Eğer kamu işçileri bugün grev yasağına karşı çıkmazsa yarın kamu işçisinin başına da aynı şeyler gelecektir” dedi.

Birleşik Metal-İş üyesi bir ODS işçisi ise, “Sendika grevse grev diyorsa devam etmeli. Sendikanın böylesi zamanda ne olduğu belli olur” dedi. Grevin yasaklanmasına ise büyük tepki olduğunu ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin grev yasağına İzmir ve Trakyalı işçilerden tepki

SONRAKİ HABER

Gebzeli işçiler: Yasaklara karşı mücadele etmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...