21 Ocak 2017 10:39

'Mecliste yaşananlar başkanlık sisteminin ayak sesleridir' 

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner ‘Mecliste yaşananlar ‘başkanlık sistemi’nin ayak sesleridir’ dedi.

Paylaş

Başkanlık çıkmazına giden yolda, gözünü hiçbir şeyden sakınmayan biatçı anlayışın, Farklı düşünene karşı her türlü şiddeti uygulamayı da göze aldığını belirten Öner: “Meclis görüşmeleri sırasında, günlerdir üzüntüyle, kaygıyla izlemekteyiz. 

Ne yazık ki 19 Ocak Perşembe günü, meclis görüşmeleri esnasında, iktidara mensup bir kadın milletvekili, bu konuda partisinin erkek milletvekillerinden geri kalmadığını göstermiştir. İktidarın yıllardır siyaset yapma biçimi olarak tercih ettiği kin ve nefret dilinin, her kesimde yarattığı derin ayrıştırma, ötekileştirme, şu anda dayatmaya çalıştığı rejim değişikliğinde, meclis çatısı altında sürdürdüğü farklı düşüncelere tahammülsüzlüğü, demokrasiden, adaletten uzak anlayışı, maalesef ülkeyi dolu dizgin geri dönülmez bir yıkıma doğru sürüklemektedir. Bu ateşi harlayanlar ne yazık ki siyasi varlık nedenlerini Cumhuriyet’imize ve parlamenter rejime borçlu olduklarını unutacak kadar gaflet ve ihanet içerisindedirler” dedi.

Kadınların, barışı, sevgiyi, hoşgörüyü, adalet duygusunu doğasından, aldığını söyleyen Öner anayasa değişikliğini destekleyen kadın milletvekillerine seselenerek şunları söyledi: “Anayasa değişiklik paketini destekleyen kadın milletvekilleri, bu uğurda kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş kadın vekil, bu şiddete sesini çıkarmayan kadın vekiller, ‘kadınlık bilincinden’ nasıl bu kadar uzak düştünüz? Hele hele, kendi çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız? Ne uğruna? Bizler anlamakta zorlanıyoruz. Erkek hegemonyasının talimatları ile değil, vicdanınızla, aklınızla, adaletinizle hareket edin. Emeğinizi, enerjinizi, çocuk tecavüzlerinin, kadına şiddetin önlenmesi için harcayın. Kız çocuklarımız cayır cayır yanıyor, sesinizi çıkarın. Bu ülkede yaşayan kadınlar olarak, anneler olarak sizden beklentimiz budur. UNUTMAYIN; İnsanın insanı sevmesi ile başlar bütün güzellikler, toplumda barışın ve huzurun tohumu sevgidir. Sevgi tohumu ekerseniz huzuru, barışı biçersiniz, şiddet ve kin tohumu ekerseniz savaşı, kaosu, kutuplaşmayı biçersiniz Meclis çatısı altında izlediğimiz bu tablo, gelecek adına kaygılarımızı arttırıyor, ancak şiddet görüntülerinin yanında gördüğümüz kadın dayanışması, bize umutların tükenmediğini bir kez daha gösteriyor. 

Gelin siz de umudun bir parçası olun, barışın huzurun elinden siz de tutun. Birileri değil; Türkiye kazansın!” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de anayasa konuşuldu: Devletin tapusu millete aittir

SONRAKİ HABER

Emniyet ve AKP İl Başkanlığı’na saldırı iddiasıyla gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa