21 Ocak 2017 10:12

İzmir’de anayasa konuşuldu: Devletin tapusu millete aittir

TBMM’de kabul edilen anayasa değişikliği İzmir Barosu tarafından düzenlenen toplantıda konuşuldu.

Paylaş

TBMM'de dün kabul edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulan anayasa değişikliği, İzmir Barosu'nun, 'Anayasa değişikliğini tartışıyoruz' toplantısında konuşuldu. Toplantının açılış konuşmalarını İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu yaptı. Hukukçu, siyasetçi Kemal Anadol, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Dikmen ve hukukçu, siyasetçi Prof. Dr. Süheyl Batum da yapılan değişiklikleri ve getireceği sonuçları anlattı.

‘KİMSEYİ GERMEK İSTEMİYORUZ’

Anayasa değişikliklerinin anlatıldığı toplantıda ilk konuşmayı İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan yaptı. Değişikliklere karşı olduklarını söyleyen Aydın Özcan, şöyle dedi:
“TBMM'de 550 milletvekilinin kuvvetler ayrılığından ayrılmamasını, TBMM'nin asli görevini yerine getirmesini hep ifade ettik. Milletvekillerine içtikleri anda sahip çıkmalarını istedik. Kimseyi germek değil, doğruları siyasilere göstermek istedik. Bunları hiç çekinmeden yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bazı arkadaşlar, ‘meclis konuşmaları bitti, her şey bitti’ anlayışında. Ben onlara katılmıyorum.”

‘PARÇALANMA AÇIK TEHDİT HALİNE GELİR’

Aydın Özcan'dan sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuştu. Millete inandığını söyleyen Metin Feyzioğlu, “Türk milleti, bu projeyi izin vermeyecektir. Vekillerin sahip çıkmadığı yüce Meclise asil Türk milleti sahip çıkacaktır” diye konuştu.

Değişiklikler için ‘Niçin bölünme anayasasıdır?’ sorusunu yönelten Metin Feyzioğlu, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı Türk milletinin tamamını temsil eder. Cumhurbaşkanı sadece parti genel başkanı olursa, yalnızca partisinin il ve ilçe teşkilatlarını temsil eder bir makama indirilir. Cumhurbaşkanı milletin tamamını temsil edemez konuma indirilirse, millet parçalanır.”

Anayasa değişikliklerinin istikrarsızlık getireceğini de savunan Metin Feyzioğlu, “Bu yapılanlar, kalıcı istikrasızlık projesidir. Nedeni basit. Halkı bölünmüş devlette istikrar olur mu? Bu değişiklikler, milletin kararıyla tarihin çöp sepetine atılacaktır. Ondan sonra yolumuz çağdaş uygarlığın yoludur” dedi.

Toplantıya katılan konuşmacılar da yeni anayasa değişikliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tarihten örnekler verilerek yapılmak istenen değişiklikler eleştirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi

SONRAKİ HABER

'Mecliste yaşananlar başkanlık sisteminin ayak sesleridir' 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...