21 Ocak 2017 09:46

Bakan Çavuşoğlu ABD’de dikkat çekici açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: El Bab'dan sonra Rakka'ya yöneleceğiz, PYD ile karşı karşıya gelinirse savaşılacak.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın yemin töreni için gittiği Washington’da, Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson ve Savunma Bakanı adayı James Mattis'le görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Washington Post gazetesine de bir röportaj verdi. Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili, “Türkiye'nin Gülen'in iadesi talebine Trump yönetiminden erken olumlu bir yanıt bekliyoruz” dedi. Ayrıca Türkiye'nin El Bâb'dan sonra Rakka'ya yöneleceğini ve PYD ile karşı karşıya gelinirse savaşılacağını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Trump'ın IŞİD'le mücadeleye yeni bir enerji getirmesinin yanı sıra ‘YPG sorunu’nu çözeceğine olan inancını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO'dan uzaklaşarak Rusya ile yakınlaştığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise, “Rusya ile NATO müttefiklerine ya da başkalarına karşı değil, teröre karşı iş birliği yapıyoruz” yanıtını verdi.

“Müttefikiz diye ABD'nin istediği ya da söylediği şeyleri kabul etmemiz mi gerekiyor” diyen Çavuşoğlu, “Ne zaman diğer ülkelerle iyi ilişkiler kursak, tipik 'Türkiye yön mü değiştiriyor' sorusu soruluyor. Uluslararası ilişkiler, ülkelerin çıkarları doğrultusunda her zaman yön değiştirir. Türkiye'yi gündeme getirenlerin birçoğunun, Rusya ile Ukrayna nedeniyle uygulanan yaptırımlara rağmen geniş kapsamlı ekonomik ilişkileri ve diğer çıkarları var. Ben o ülkelere yön değiştirip değiştirmediğini soruyor muyum? Bu saçmalık, kabul edilemez” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara merkezli 48 ilde Bylock operasyonu:180 gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 617 haftadır adalet arıyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...