08 Haziran 2012 07:32

Bu kanun nerenin kanunu?

Mamak’ın Tepecik ve Dostlar mahallelerinde ‘kentsel dönüşüm’ adı altında evleri yıkım tehdidi ile karşı karşıya olan vatandaşlar, Emek Partisi (EMEP) Eski Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in katıldığı halk toplantısında sorunlarını dile getirdi. Tepecik Sinema Durağı’nda, açık havada yapılan to

Bu kanun nerenin kanunu?
Paylaş

‘70 YAŞINDAYIM 10 YIL BORÇLANDIRILDIM’

70 yaşındaki Ender Koç, kendisine vadedilen daireyi gidip gördüğünü belirterek, “Beni 25 milyar borçlandırdılar. Şimdi de borcunu ödemeden oturamazsın diyorlar. Ben zaten 70 yaşındayım 10 yıl daha beklemem mi gerekiyor yeni bir ev için?​” diye sordu. Kamber Ayten ise “Anlaşalım, diyorlar. Ama bana ne zaman ev verecekleri de belli değil. Ben 40 yıldır burada yaşıyorum. Beni yaşadığım yerden koparmak istiyorlar” dedi.

Kadınların katılımının yoğun olduğu toplantıda söz alan Şirin Samet ise hükümete büyük yetkiler veren Afet Yasası’nın Meclisten geçmesiyle birlikte endişelerinin arttığını şu sözlerle dile getirdi: “Tapu yok, tapu tahsisi yok. Hiçbir şeyimiz yok. Şimdi bu yasadan sonra bizim durumumuz ne olacak?​”.
Sabahat Karataş, “Bizi dağın başına atıyorlar. Biz kendilerinin de sahip oldukları hakları istiyoruz sadece. Başka bir şey istemiyoruz. Onlar ise bize ev vermiyorlar, sadece bizi borçlandırıyorlar” diye konuştu.

‘TOKİ VATANDAŞI BORÇLANDIRMAMALI’

Vatandaşların anlattıklarını dinleyen Levent Tüzel ise Ankara’da, İstanbul’da ve İzmir’de benzer durumda olan mahallelerde toplantılar yaptıklarını anlattı. Tüzel, “Bu konutlar sağlıklı konutlar değil, bunu biliyoruz. Biz hepimiz burada sağlıklı yaşanılabilecek bir çevre ve sosyal haklar istiyoruz. Bu, en doğal, en insani hakkımızdır ve bunu sağlamak hükümet ile belediyelerin görevidir. Devlet sizi borçlandırmadan buradaki konutları sağlıklı bir şekilde yapmalı” dedi.  Mecliste yasaya itiraz ettiklerini anlatan Tüzel, “Mücadele edeceğiz ve etmeliyiz. Sizler kendi aranızda temsilciler belirleyerek sorunlarınızı dile getireceksiniz. Direneceğiz.” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van, iradesine sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Sivil Cuma'larda Van tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...