21 Ocak 2017 08:08

Çocuklarımızın geleceği için 'hayır' diyeceğiz

Projeniz Değiliz İnisiyatifi Meclis’ten geçen ve halka sunulacak anayasa teklifi için 'Kişiye özel anayasaya çocuklarımız için hayır diyeceğiz' dedi.

Paylaş

AKP’nin liseleri dönüştürme operasyonuna karşı bir araya gelen öğrenci velilerinin kurduğu ‘Projeniz Değiliz İnisiyatifi’, başkanlık anayasasına ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı.

‘CUMHURİYET TEMELLERİNİ SARSACAK BİR ANAYASA’

Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşadığını belirten Projeniz Değiliz İnisiyatifi, “6 ay önce büyük bir darbe girişimi atlattık. Olağanüstü hal ile yönetiliyoruz. Neredeyse haftada bir düzenlenen terör saldırılarında onlarca yurttaşımız can veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri komşu bir ülkenin topraklarında savaşıyor. Ekonomide kriz çanları çalıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan her fırsatta ülkenin ‘beka’ sorunuyla karşı karşıya olduğunu söylüyor” dedi. Projeniz Değiliz İnisiyatifi, “Yüzleşmek zorunda kaldığımız birbirinden ağır sorunların kaynağının mevcut anayasa değil, yanlış siyasi tercihler ve uygulamalar olduğunu biliyoruz.  Bizler, ülkeyi yangın yerine çeviren politikaların gözden geçirilip toplumsal barışın ve huzurun sağlamasını beklerken Cumhuriyet rejimini temelinden sarsacak bir anayasa değişikliği dayatmasıyla karşı karşıya bulunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘ÜLKE GERİYE GİDİYOR’

1982 Anayasası’nın toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak şekilde demokratikleştirilmesine hiç kimsenin itirazı olmayacağını dile getiren veliler, şimdi yapılacak değişikliğin ülkeyi tek adam diktatörlüğüne götürdüğünü vurguladı. Yürütme, yasama ve yargı gücünün tek elde toplanmasının yolunu açan ‘kişiye özel’anayasanın topluma dayatılmasına itiraz eden veliler, “1922’de padişahlık rejimini kaldıran TBMM’nin 95 yıl sonra kurucu felsefeyi yok sayarak kendi elleriyle yeni bir tiran yaratma aymazlığına düşmesini büyük bir endişeyle izliyoruz. Anayasa değişikliğinin yanı sıra bilimsel, çağdaş, laik eğitimi temelinden sarsan ve son dönemde hız kazanan gerici düzenlemeleri de büyük planın bir parçası şeklinde değerlendiriyoruz” diyerek tepki gösterdi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN HAYIR’

Anneler, babalar, eğitimciler olarak ülkenin ve çocuklarının aydınlık geleceğini tehdit eden topyekün saldırılar karşısında demokratik direnme haklarını kullacaklarını söyleyen veliler, “Biz, yurttaşlık sorumluluğumuzun gereği ve aynı zamanda çocuklarımızın geleceği için referandum sürecinde her zeminde “hayır” diye haykıracağız. Demokrasiden yana olan herkesi bedeli tüm ülke için çok ağır olacak bu anayasa değişikliğine karşı aynı kararlılıkla direnmeye çağırıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Russ Smith’in yeni adresi belli oldu

SONRAKİ HABER

Çekmeköy'de ‘Sosyete Pazarı’ esnafından protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa