21 Ocak 2017 07:06

Sagra´da işçi kıyımı

Ordu'da Sagra'da çalışan 18 işçi ‘küçülme ve makine sistemlerinin kurulması’ gerekçesiyle işten atıldı.

Paylaş

Ordu´da Mevduatı Sigorta Fonu´nun (TMSF), 39 milyon dolara Toksöz Grup bünyesindeki Sanset´in sattığı Sagra´da 18 işçi ’küçülme ve makine sistemlerinin kurulması’ gerekçesiyle işten atıldı.  

Ordu Vizyon'un haberine göre, İşten atmalara tepki gösteren Tek Gıda İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Ali Öner, Sagra yetkililerini kararlarını bir kez daha gözden geçirmeye çağırdı.

Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Tek Gıda İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Ali Öner, “18 arkadaşımızın iş akdini fesh ederlerken Kırklareli´nde ki açılacak fabrika ile ilgili de arkadaşlarımıza iş teklifinde bulundular. 1720 lira brüt ücretle kalifiye eleman olan arkadaşlarımıza vasıfsız işçi olarak çalışılması teklif edildi. Bu teklifi kabul eden arkadaşlarımızın 26.01.2017 tarihine kadar geri dönüş yapmalarını istediler. 2007 yılında Sagra´da başlayan o meşhur yürüyüşler ve şuanda bu firmanın hala çalışıyor olmasının sebebi olan o mücadeleler hala kamuoyu tarafından zihinlerde taze bir şekilde duruyor. Bu yaşadığımız olayda bu durumun bir benzeridir. Şuanda 18 arkadaşımızın iş akdi feshedilmiş olsa bile bu yanlıştan dönülmesi gerekmektedir ve bu süreçten sonra başka arkadaşlarımızın aynı sıkıntılarla karşı karşıya gelmesini kesinlikle istemiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere verilen ‘Roboski cezası' hukuka aykırı bulundu

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığından Gambiya açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...