Trump protestolarla başladı

ABD Başkanı Donald Trump görevine protestolarla başladı. Washington’da 220 kişi gözaltına alındı, 6 polis hafif şekilde yaralandı.

21 Ocak 2017 04:07
Paylaş

Trump'ın resmen başkan olması sonrası düzenlenen Trump karşıtı protestolarda olaylar çıktı. Başkent Washington DC'de protesto edenler araçları ateşe verdi, işyerlerinin camlarını kırdı. Trump’ı protesto edenler ve polisler arasında arbede yaşanırken, polis göstericilere biber gazı ile saldırdı. Washington DC'de 220 kişi gözaltına alındı, 6 polis ise hafif şekilde yaralandı.

Siyah kıyafetli bazı protestocular, yüzlerini maske ve eşarplarla gizleyerek dükkan ve arabaların camlarını kırdı. Bazı gruplar ise Trump karşıtı sloganlar atarak ve ıslık çalarak yemin törenini protesto etti.

Bazı protestocular, "Sınırdışı edilmeye hayır. KKK'ya hayır. Faşist bir ABD'ye hayır!" sloganları attılar.

Törenin gerçekleştiği National Mall'un etrafındaki sokaklara dağılan protestocular, yoğun güvenlik önemleriyle karşılaştı. Bölgede zaman zaman polis ve eylemciler arasında çatışma çıktı.

Bu eylemcilerden bazılarıyla karşılaşan Trump destekçileri, başkanı alkışlayarak sloganlar attı. Karşıt grupların arasında mesafe olması ve güvenlik önlemleri nedeniyle gerilim önlendi.

Öte yandan, siyahların haklarını savunan Black Lives Matter, LGBTİ aktivistleri, çevreciler ve bazı diğer gruplar, güvenlik noktalarının önünü keserek destekçilerin törenlerin yapıldığı alana geçişini engelledi.

PROTESTOLAR SÜRECEK

Trump karşıtı gösterilerin bugün de sürmesi bekleniyor. Washington DC'de yaklaşık 200 bin kişinin katılması beklenen bir gösteri ile kadınlar yeni başkan Trump'ı protesto etmek için ABD Kongre Binası'ndan Beyaz Saray'a yürüyecek. Ülkenin başka kentlerinde de protestolar sürecek.

ÇÖP KAMYONLARIYLA KAPATILDI

New York'ta on binlerce kadın Donald Trump'ı protesto etmek için Birleşmiş Milletler yakınlarındaki Dag Hammarskjold Parkı'ndan, 5. caddedeki Trump Tower'a yürüyecek. New York polisi, protestocuların yaklaşmalarını önlemek için hem 5. Caddedeki Trump Tower hem de Central Park yakınlarındaki Trump Uluslararası Hotel ve Tower önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Trump'a ait iki işyerine çıkan yollar, kum yüklü 20'şer tonluk çöp kamyonlarıyla kapatıldı. (HABER MERKEZİ)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şiddete meyyalim vallahi dertten

SONRAKİ HABER

ABD'den el Kaide kampına baskın açıklaması 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...