20 Ocak 2017 15:36

HDP gözaltıları protesto etti

Samandağ, Antakya ve İskenderun’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısının 38'ye yükselmesi HDP tarafından protesto edildi.

Paylaş

Samandağ, Antakya ve İskenderun’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 38'ye yükselirken, HDP Hatay İl Örgütü ise gözaltıları protesto etti. 

Hatay’ın Samandağ, Antakya ve İskenderun ilçelerinde gözaltına alınan 37 kişinin ardından Samandağ’da Samandağ TV muhabiri Alican Gümüş de gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 38'ye yükselirken, önceki gün gözaltına alınan 60 yaşındaki İsmail Doğan kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan Doğan, tedavisinin ardından tekrar Emniyete götürüldü. Doğan’ın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, HDP Hatay İl Örgütü de gözaltı operasyonlarını protesto etti. 

‘BU MIZRAK BU ÇUVALA SIĞMAYACAK’

HDP İl binası önünde toplanan onlarca kişi “Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz” pankartı açtı. HDP Defne İlçe Eşbaşkanı Mithat Miroğlu, yapılan operasyonlarla yılmayacaklarını belirterek, toplumun üzerine bir mezar sessizliğinin örtülmek istendiğini kaydetti. Mirioğlu, “Bu mızrak bu çuvala sığmayacak” diyerek mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 

Ardından söz alan HDP PM üyesi Sezgin Kartal da, operasyonların amacının tek adam rejimine doğru giderken yol temizliği yapmayı hedeflediğini ifade etti. Operasyonlarla mücadelelerinin son bulmayacağını kaydeden Kartal, cezaevlerinde olan, yaşamını yitiren ve bir şekilde bedel ödeyen arkadaşları gibi bedel ödemek uğruna Anayasa Değişiklik teklifinin hayata geçmesini engelleyeceklerini belirtti. 

Ardından basın metnini HDP İl Yöneticisi Hüda Erarslan okuyarak, baskılara boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bahar Toksoy Guidetti Fenerbahçe'de

SONRAKİ HABER

Donald Trump resmen ABD'nin yeni başkanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...