20 Ocak 2017 14:22

Bakan Yılmaz’dan müfredat açıklaması

Bakan Yılmaz müfredat tartışmaları hakkındaki eleştirilere kulak tıkadı, öğretmenlerin görüşleri alınmadı eleştirilerine ‘doğru değil’ yanıtı verdi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Fen Lisesi’nde, 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi karne dağıtım törenine katıldı. Bakan Yılmaz burada müfredat tartışmaları hakkındaki eleştirilere kulak tıkadı, ‘Bu müfredatta öğretmenlerin görüşleri alınmadı’ eleştirilerine ‘doğru değil’ yanıtı verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Ankara’da Fen Lisesi’nde karne dağıtımına katıldı. Eğitimcilerin ‘Laik ve bilimsel eğitime saldırı’ olarak nitelediği yeni müfredat taslağına hakkında konuşan Yılmaz, “Herkesin dile getirdiği husus üç; birisi Atatürkçülük, birisi İnönü diğeri de evrim teorisi. Demek ki gerileri hakkında söyleyecek hiçbir kelimeleri yok. Bu da demektir ki biz çok doğru yaptık. Atatürk’ün sözü var. ‘Cumhuriyet benim en büyük eserimdir’ diye. Eğer siz, cumhuriyeti güçlendirirseniz Atatürk’e hizmet ediyorsunuz, Atatürkçülüğün yolundasınız, onun ilkelerini yaşatıyorsunuz demektir” diye konuştu. 

‘İNÖNÜ’DEN BAHSETMEMEK OLUR MU?

İsmet İnönü’nün yeni müfredatta yer almamasının söz konusu olmadığını vurgulayan Yılmaz, “Birinci İnönü Savaşı’ndan, İkinci İnönü Savaşı’ndan bahsedip de İnönü’den bahsetmemek olur mu? Lozan Anlaşması’ndan bahsedeceksiniz, bu ülkenin bağımsızlığını sağlamış bir anlaşma, İnönü’den bahsetmeyeceksiniz; olabilir mi? Atatürk rahmetli 38’de ölmüş, yerine bir cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci cumhurbaşkanı İnönü olmuş. Ondan bahsetmemek olur mu? Dolayısıyla her iki konuda da söyledikleri doğru değil” dedi. 

Eğitimcilerin ‘Taslakta eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin  görüşü alınmadı’ eleştirilerine de yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şöyle konuştu:

“Yine görüyorum. Bu müfredatta öğretmenlerin görüşleri alınmadı, deniyor. Kesinlikle o da doğru değil. Şu ana kadar çerçeve, taslak. Lütfen inceleyin, bakın. Bu taslağı katkılarınızla daha iyi hale getirelim, diyoruz. ‘Bu taslakta öğretmenlerin görüşü alınmadı’. Doğru değil.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kerim Frei, Birmingham yolcusu

SONRAKİ HABER

Cuma namazı için ‘çikolata teşviki’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...