Şimşek'ten 'Esad'sız olmaz' sözlerine yalanlama

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Davos Zirvesi'nde sarf ettiği ‘Türkiye, artık Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez’ sözlerini yalanladı.

20 Ocak 2017 13:38
Paylaş

İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmasında ‘sahadaki durumun dramatik şekilde’ değiştiğini kaydeden Şimşek, “Türkiye, artık (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez, bu gerçekçi de değil” demişti.

ŞİMŞEK: SPUTNIK HABER AJANSI SÖZLERİMİ ÇARPITMIŞ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha sonra İhlas Haber Ajansı'na bir açıklama yaparak sözlerinin Sputnik Haber Ajansı tarafından çarpıtıldığını iddia etti. Mehmet Şimşek, bahsi geçen oturumda, Suriye'deki trajedinin müsebbibinin Esad olduğunu dile getirdiğini ve olayların bizzat sorumlusunun Esad olduğuna işaret ettiğini belirtti. Şimşek, Esad'ın içinde olduğu bir çözümü içselleştirmenin mümkün olmadığını söyleyerek "Amerika üzerine düşeni yapmadı. Rusya ve İran sahada durumu değiştirdi. Şimdi esas odaklanmamız gereken konu ateşkes ile insanların hayatının korunmasıdır" dediğini iddia etti.

SPUTNIK: OTURUMUN VİDEO KAYDININ ALINACAĞI UYARISI YAPILMIŞTI

Sputnik Haber Ajansı'nın internet sitesinde konuyla ilgili yapılan haberde ise Başbakan Yardımcısı Şimşek'e video kaydı olacağı uyarısının yapıldığı, kendisinin sarf ettiği cümlelerin ise video kaydında görüldüğü belirtildi. Sitede ilgili haberin olduğu sayfada toplantının 1 saatlik kaydı da bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dink davasında 51 kişi tanık olarak dinlenecek

SONRAKİ HABER

Renault işçileri: Yasakla hepimize gözdağı vermek istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...