20 Ocak 2017 13:25

Çiğli işçileri nöbette

İzmir Çiğli’deki Schneider işçileri grev yasağına tepki gösterdi: Sözleşme yoksa üretim de yok!

Paylaş

Bakanlar Kurulunun almış olduğu grevin yasaklanması kararını Schneider Çiğli işçileri tam grev pankartını asacakken öğrendi. Yasak kararına tepki gösteren işçiler, “Sözleşme yoksa üretim de yok”, “Açıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz”, “AKP yasanı al başına çal”, “İşgal grev direniş” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı.

Fabrikanın yemekhanesinde yapılan toplantının ardından işyeri komitesi üyeleri ve ilk grev gözcüleri nöbet tutmaya başladı. Grevin yasaklandığına dair resmi tebligat beklenirken diğer işçiler de evlerine gitti.

İşçilere açıklamada bulunan Birleşik Metal-İş Genel Merkez Yöneticisi Özkan Atar, “Grevi ertelediklerini düşünüyorlar ama biz grevi başlattık. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Herkes şunu bilsin ki bu mücadele ekmek mücadelesi ve biz bu mücadeleyi en meşru şekilde sürdüreceğiz. Kimse yaptığınız yasaya aykırı diyerek karşımıza çıkmasın. Bu sefer haramzadelere izin vermeyeceğiz. 30 bine yakın sendika üyesiyle biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Resmi Gazete ile yolumuzdan caydıramazlar” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayeti davasında ‘Yanlışlıkla bıçakladım’ savunması

SONRAKİ HABER

DİSK Genel Başkanı Kani Beko: Grev hakkı fiilen yok edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...