20 Ocak 2017 12:53

Tugay Bek yangın çıkan koğuştaki çocuklarla görüştürülmedi

Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, Adana E Tipi Kapalı Cezaevinde yangın çıkan koğuştaki çocuklarla görüştürülmedi.

Paylaş

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi Çocuk Koğuşunda yatakların ateşe verilmesiyle çıkan yangında 3’ü ağır 6 çocuk ile 5 infaz koruma memuru yaralanmıştı. Yaşanan olay sonrası cezaevine giden Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, yangın çıkan koğuşta bulunan çocuklar ile görüşemediğini ama diğer koğuşlarda bulunan bazı tutuklularla görüştüğünü belirtti. Bek, cezaevi idaresiyle görüşme talebinde bulunduğunu ancak görüşme yapamadığını dile getirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı vekili tarafından Adana Baro Başkanına konuyla ilgili bilgi verildiğini aktaran Bek, bilgilendirmenin ayrıntılı olmadığını ve kendilerinin ayrıntılı bir bilgilendirmeyi Baro olarak talep ettiklerini vurguladı. Bek, “Bizler bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Şeffaf bir soruşturma yürütülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Yaralanan çocukların aileleri ve avukatlarıyla görüşemediğini anlatan Bek, çocukların hangi talep ve amaçla bu eylemi yaptıklarını bilmediklerini ifade etti.

“Kapalı bir ortama hapsedilmiş çocukların kapıya yerleştirilmiş yatakları yakarak yangın çıkarmaları aslında bir nevi intihar” diyen Bek, bu duruma iten koşulların ve çocukların hangi koşullarda yaşadığının irdelenmesi gerektiğini belirtti. Bu cezaevinin daha önce işkence iddialarıyla gündeme geldiğini ifade eden Bek, çocukların tutukluluk müessesesinin son bulmasını isteyerek, “Çocuklar tutuklu yargılanmamalı” çağrısı yaptı.

BARO BAŞKANI KÜÇÜK: OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, 3 avukatın ruhsat töreninde Kürkçüler Açık ve Kapalı Cezaevinde çıkan yangına ilişkin değerlendirmede bulundu. Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen törende konuşan Küçük, “Cezaevlerinde yaşanan sorunları bugüne kadar birçok kez dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Daha evvel de Pozantı Çocuk Cezaevinde yaşanan cinsel istismar olayında ve Adana Kürkçüler Cezaevinde yaşanan bir takım olumsuzlukları kamuoyuna baro olarak paylaştık. Bu yangının da takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Greve çıkan metal işçilerinin yanındayız

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de bir işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...