20 Ocak 2017 12:17

El Bab'da TSK’ye IŞİD saldırısı: 5 asker yaşamını yitirdi

Fırat Kalkanı operasyonunun sürdüğü El Bab’da TSK’nin bulunduğu alana IŞİD saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 5 asker yaşamını yitirdi.

Paylaş

TSK tarafından 24 Ağustos'ta başlatılan ve 150 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda ÖSO güçlerinin dün kontrolü ele geçirdiği El Bab'ın Suflaniyah bölgesindeki birliğe, bugün saat 13.40'ta IŞİD tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda uzman çavuşlar Saim Topal (Erzincan), Bahattin Bakır (Zonguldak), Emre Doruk (Giresun), Ramazan Taşkın (Samsun) ve Mete Can (Hatay) hayatını kaybetti, 9 asker ise yaralandı.

Cihatçı ÖSO üyelerinden de ölen ve yaralananların olduğu saldırının ardından IŞİD’e ait hedefler karadan obüslerle, havadan da uçaklarla ateş altına alındı. Saldırıda yaralanan askerler, sınır hattına ulaştırılarak burada hazır bekletilen ambulanslara taşındı. Yaralı askerlerden bazıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne, durumu ağır olanlar ise helikopterlerle Antep Şahinbey Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Saldırıda yaşamını yitiren askerlerin cenazeleri de helikopterle Antep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Saldırıda yaralanan ÖSO üyesi 2 cihatçı da tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

TSK’den saldırıya ilişkin yapılan açıklamada yaralanan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

SURİYE’DE ÖLEN ASKER SAYISI 54’E YÜKSELDİ

Harekatın başladığı günden itibaren Suriye topraklarında şehit düşen asker sayısı 54'e yükselirken, şehit uzman çavuşların yarın düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink Stockholm'de anıldı

SONRAKİ HABER

Velvet Indieground kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...