20 Ocak 2017 11:58

Esad: Bizim anayasamızda geçiş hükümeti ifadesi yok

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Japonya televizyonuna yaptığı açıklamada 'Suriye anayasasında geçiş hükümeti ifadesi yer almıyor' dedi.

Paylaş

Japonya televizyonu TBS TV’ye konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye anayasasında ‘geçiş hükümeti’ ifadesinin yer almadığının altını çizerek “Suriye’de değişik siyasi parti ve oluşumlardan kalıcı bir hükümetiniz olabilir. Bizim teklifimiz bu” dedi.

Sputnik'in yansıttığı habere göre Esad, “Astana konferansında bir geçiş hükümetinin kurulmasını onaylayacak mısınız?” sorusuna yanıt verdi.

Astana’da 23 Ocak’ta düzenlenmesi planlanan görüşmelerde ‘anayasa temelinde’ her konunun tartışılacağını söyleyen Esad, “Çünkü bu hükümet ve muhalefet ya da hükümet ve terörist gruplarla ilgili değil, Suriye’nin geleceğini tarif etme hakkına sahip tüm Suriye vatandaşlarıyla ilgili” ifadesini kullandı.

“Bizim anayasamızda geçiş hükümeti diye bir şey yok. Suriye’de değişik siyasi parti ve oluşumlardan kalıcı bir hükümetiniz olabilir. Bizim teklifimiz bu” diyen Esad şöyle devam etti: “Ve evet bizim ulusal birlik hükümeti dediğimiz bu hükümete katılmak isteyen olursa, bu Suriye içinden ve dışından tüm partiler için sürdürülebilir. Bu hükümetten sonra, milletvekili seçimleri ya da parlamento seçimlerinden bahsedebiliriz. Bunun ardından da seçim sonuçlarına uygun olarak bir başka hükümet gelecektir.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Şafak Pavey, TBMM'deki saldırıyı anlattı

SONRAKİ HABER

Hrant Dink Stockholm'de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa